BMW: Κόβει την 3 Series GT για οικονομία

BMW: Κόβει την 3 Series GT για οικονομία

Η BMW δήλωσε ότι θα επιταχύνει τη μείωση του λειτουργικού κόστους, εν αναμονή ενός δύσκολου έτους ύστερα από την κατά 7,9% πτώση του λειτουργικού κέρδους 2018.

Οι επενδύσεις στην ηλεκτρική κινητικότητα και τα οικονομικά αποτελέσματα που βρίσκονται σε ύφεση έχουν φέρει την BMW με την πλάτη στον τοίχο. Αυτό μεταφράζεται σε μείωση των κερδών προ φόρων και τόκων για το 2018 στα 9,12 δισ. ευρώ.

«Αναμένουμε τις ισχυρές προκλήσεις να συνεχίσουν να επηρεάζουν ολόκληρο τον κλάδο και το 2019», ανέφερε σε δήλωσή του ο επικεφαλής οικονομικών της εταιρείας, Nicolas Peter. «Λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες εξελίξεις, σκοπεύουμε να διευρύνουμε περαιτέρω και να εντείνουμε σημαντικά αυτές τις προσπάθειες [περιορισμού του κόστους]», ανέφερε.

Η BMW δήλωσε ότι δεν θα κατασκευάσει διάδοχο για τη 3 Series Gran Turismo «παρά το καλό επίπεδο ζήτησης». Αλλά στο κρεβάτι του Προκρούστη θα βρεθούν επίσης περισσότερες παράγωγες εκδόσεις. Η εταιρεία δήλωσε ότι θα προχωρήσει στην εντατική εφαρμογή και άλλων μέτρων για τη μείωση της πολυπλοκότητας, χωρίς να διευκρινίσει σε ποια.

Οι αναλυτές καλωσόρισαν αυτήν την κίνηση. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν είναι «σουπερμάρκετ, δεν υπάρχει κανένας καλός λόγος να πουλάνε τα πάντα», δήλωσε ο Juergen Pieper, αναλυτής στο Bankhaus Metzler. Η κατάργηση των μοντέλων ήταν ο σωστός τρόπος, είπε. «Σε κανέναν δεν θα λείψουν».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube