Τελικά είναι ταχύτερη στο Ring η Porsche Τaycan από το Tesla Model S; [video]

Τελικά είναι ταχύτερη στο Ring η Porsche Τaycan από το Tesla Model S; [video]

Η Porsche λέει τώρα ότι έβαλε στην πίστα την έκδοση Turbo αντί της πιο γρήγορης Turbo S.

H διαμάχη ξεκίνησε ανάμεσα στην Porsche και την Tesla για το ποιο από τα μοντέλα τους έχει την καλύτερη επίδοση στο Nurburgring όταν η πρώτη ανακοίνωσε ότι η Taycan σταμάτησε το χρονόμετρο στα 7 λεπτά και 42 δεύτερα.

Η Tesla απάντησε σχεδόν αμέσως στέλνοντας στο Ring το Model S και λέγοντας ότι έκανε καλύτερο χρόνο, δίχως όμως να υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση.
Τώρα η Porsche ανακοίνωσε ότι είχε βάλει στην πίστα τη χαμηλότερων προδιαγραφών Taycan Turbo και όχι την Taycan Turbo S. Αυτό ερμηνεύεται σαν δήλωση ότι το μοντέλο μπορεί να πετύχει καλύτερο χρόνο από το 7’42’’ που αρχικά έγραψε. Μάλιστα εις επίρρωση των παραπάνω η Porsche τονίζει ότι η Turbo S έχει επιπλέον κεραμικά φρένα τα οποία αφενός μεν μειώνουν το βάρος του αυτοκινήτου, αφετέρου προσφέρουν και πολύ καλύτερη επιβράδυνση που σημαίνει σε έναν γύρο επιδόσεων πολύ καλύτερο χρόνο.

Στην εύλογη ερώτηση γιατί λοιπόν η εταιρεία έστειλε την Turbo και όχι την Turbo S στο Ring, ο product manager της Τaycan, ο Lukas Kramer είπε πως «το αυτοκίνητο είχε μόλις ολοκληρώσει μια 24ωρη δοκιμή και για εμάς ήταν πολύ σημαντικό να δούμε ότι μετά από αυτό το τεστ μπορούσε να μπει και να διεκδικήσει και ένα ρεκόρ στην πίστα. Το μόνο που κάναμε είναι ότι αλλάξαμε λάστιχα».

Ο Kramer είπε επίσης ότι η Taycan Turbo S θα είναι ταχύτερη στην πίστα, ωστόσο δήλωσε χαρούμενος με τον χρόνο που τώρα έχει καταγραφεί.

Σε ό,τι αφορά στην Tesla οι πληροφορίες λένε ότι το αυτοκίνητο που έβαλε η εταιρεία του Musk στην πίστα ήταν ένα πρωτότυπο και όχι αυτό της παραγωγής και για το λόγο αυτό ίσως δεν επισημοποιήθηκε η επίδοση που λέγεται ότι πέτυχε.
Η αλήθεια είναι πως με την Tesla να έχει διαρρεύσει ότι έγραψε χρόνο 7’23’’ έχουμε μια διαφορά σχεδόν 20 δευτερολέπτων που είναι μεγάλη.
Ωστόσο εντύπωση προκαλεί για ποιο λόγο η Porsche αισθάνεται την ανάγκη να δώσει εξηγήσεις για κάτι που επισήμως δεν υπάρχει, αφού στην ουσία ο χρόνος του Tesla Model S δεν έχει καταγραφεί πουθενά.  
Περιμένουμε λοιπόν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συνέχεια στο σίριαλ της «κόντρας», ειδικά μετά την «απειλή» της Tesla ότι θα επιστρέψει με στόχο το 7’05’’.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube