Το τελευταίο VW Beetle Final Edition σε δημοπρασία για καλό σκοπό

Το τελευταίο VW Beetle Final Edition σε δημοπρασία για καλό σκοπό

Η παραγωγή του εμβληματικού αυτοκινήτου της Volkswagen σταμάτησε το καλοκαίρι λόγω χαμηλών πωλήσεων.

Η Volkswagen τερμάτισε την παραγωγή του θρυλικού Beetle το καλοκαίρι, καθώς το αυτοκίνητο δεν σημείωνε ικανοποιητικές πωλήσεις. Το τελευταίο Beetle που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής από το εργοστάσιο στο Μεξικό ήταν το VW Beetle Final Edition.

Ένα τέτοιο αυτοκίνητο δημοπρατήθηκε στο Chattanooga MotorCar Festival με τα έσοδα να διατίθενται στο Erlanger Neuroscience Institute. Το Ινστιτούτο ειδικεύεται στη θεραπεία ασθενών που πάσχουν από διάφορες νευρολογικές διαταραχές, χρησιμοποιώντας τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία απεικόνισης για τη διάγνωση και την εξαγωγή εξατομικευμένων σχεδίων θεραπείας.

Ο Σκαραβαίος, με ρίζες που χρονολογούνται από τη δεκαετία του ’30 στη Γερμανία, εμφανίστηκε ως νέο και αναβαθμισμένο Beetle στις ΗΠΑ το 1998, με τις πωλήσεις να φτάνουν τις 83.434 αυτοκίνητα το 1999. Το ορίτζιναλ Beetle, γνωστό και ως «The People’s Car» λόγω της τιμής που πουλιόταν στις ΗΠΑ από το 1950 έως το 1979, δημιουργήθηκε από τον Ferdinand Porsche και πυροδότησε μια σειρά μιμητών.

Η επίσημη πρώτη του αυτοκινήτου είχε γίνει στο Σαλόνι του Βερολίνου το 1938, σε μια από τις πολλές «σοσιαλιστικές» εκφάνσεις του ναζισμού και του Αδόλφου Χίτλερ, με προπαγανδιστικό στόχο να βάλει με οικονομικό τρόπο το λαό της Γερμανίας πάνω σε τέσσερις τροχούς. Έτσι, προέκυψε το περίεργο, μικρό και φθηνό αυτοκίνητο που έγινε ο «Σκαραβαίος».
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube