Το τελευταίο καρτ που οδήγησε ο Senna

Το τελευταίο καρτ που οδήγησε ο Senna

Αυτό το καρτ που θα βγει σε δημοπρασία και αναμένεται να πουληθεί σε τιμή ως και $90.000 είναι το τελευταίο που οδήγησε ο Senna λίγες βδομάδες πριν το θάνατό του.

Το καρτ της φωτογραφίας έχει οδηγήσει ο Ayrton Senna στις 19 Μαρτίου του 1994, λίγες εβδομάδες πριν το θάνατό του δηλαδή. Στην πίστα της φάρμας του στην πόλη Tatui στο Sao Paulo.

Έτσι αναφέρουν τα έγγραφα που το συνοδεύουν και βάσει των οποίων ο οίκος RM Sotheby’s θα το βγάλει σε δημοπρασία εκτιμώντας ότι θα πιάσει από 65.000 ως 90.000 χιλιάδες δολάρια. Το ιστορικό του συγκεκριμένου καρτ υπογράφει ένας φίλος και μηχανικός του Ayrton: «Το είχε οδηγήσει για μερικούς γύρους ο Senna, μια μέρα που είχε καλέσει κάποιους φίλους στη φάρμα να κάνουν καρτ, όχι σε αγώνα, έτσι, για την προσωπική τους διασκέδαση».

Δείτε ακόμη Ο team-mate που ο Senna παραδέχεται ότι δεν κέρδισε ποτέ
    
Από τότε, 24 χρόνια τώρα, δεν έχει οδηγηθεί από κανέναν. Πρόσφατα έχει αποκατασταθεί πλήρως από τον αρχικό κατασκευαστή του σασί (Riomark Kart Mini) και του κινητήρα (Parrilla). Για τους ενδιαφερόμενους, διατίθενται και τα σχετικά παραστατικά. Το συγκεκριμένο είναι το τελευταίο καρτ που οδήγησε ποτέ ο Senna. Το τελευταίο καρτ της αγωνιστικής καριέρας του Senna, αυτό με το οποίο είχε συμμετάσχει στον αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Πάρμα το 1981, είχε δημοπρατηθεί το 2015.

To 10% των εσόδων θα πάνε στο Ίδρυμα Senna το οποίο έχει υπό την αιγίδα του 1.500.000 παιδιά, 65.000 δασκάλους και δραστηριοποιείται βοηθώντας οικογένειες που έχουν ανάγκη σε 660 δήμους, σε 17 πολιτείες της Βραζιλίας.   

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube