Τατουάζ: Τοπ μάρκες και μοντέλα!

Τατουάζ: Τοπ μάρκες και μοντέλα!

Τατουάζ με το όνομα μιας φίρμας ή τη μορφή ενός μοντέλου; Υπάρχουν και τύποι που χτυπάνε τέτοια πράγματα. Βρετανικό site έχει καθιερώσει ακόμη και κατάταξη για τους πορωμένους του είδους.

Κάποιοι καθαρίζουν και γυαλίζουν το αυτοκίνητο ολημερίς και ολονυχτίς, άλλοι τρομάζουν στην ιδέα να το αποχωριστούν έστω και για μια στιγμή. Και άλλοι κουβαλάνε την αγαπημένη φίρμα ή το αγαπημένο μοντέλο τους, «χτυπημένο» στο δέρμα τους.

Το θέμα μάλιστα εξελήφθη στα σοβαρά από το βρετανικό site comparethemarket που αποφάσισε να κάνει έρευνα για να καταρτίσει μια κατάταξη. Ο βρετανικός ιστότοπος είναι εξειδικευμένος στις συγκριτικές κατατάξεις παντός είδους και τομέα της αγοράς, μεταξύ αυτών και του αυτοκινήτου. 

Έτσι, η νεοσύστατη βρετανική εταιρεία το διασκέδασε, συλλέγοντας και ταξινομώντας τις φωτογραφίες των τατουάζ αυτοκινήτου που κυκλοφορούν στο Instagram για να καθορίσει την κατάταξη των δημοφιλών μοντέλων σε τατουάζ. Αλλά και σε επίπεδο «πρωταθλήματος κατασκευαστών». 

Μην βιαστείτε όμως να βγάλετε συμπεράσματα. Η δημοφιλία των automotive τατουάζ δεν έχει καμία σχέση με την κλασική κατάταξη που εικάζουμε όλοι μας. Έτσι, οι μάρκες των σούπερκαρ, όπως η Ferrari για παράδειγμα, δεν βρίσκονται ούτε στην πρώτη δεκάδα του πρωταθλήματος τατουάζ για τους κατασκευαστές. Η φίρμα του Cavallino Rampante παρεμπιπτόντως, που είναι και επικεφαλής ανάμεσα στις μάρκες των σούπερκαρ, βρίσκεται μόλις στην ενδέκατη θέση, η Porsche είναι στο Νο 14, ενώ η Lamborghini έρχεται καταϊδρωμένη στη 20ή θέση. 

vw tatoo

Το βάθρο καταλαμβάνεται από πιο «ταπεινές» και μαζικές φίρμες με την Jeep και την Cadillac να καταλαμβάνουν τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Ο νικητής αυτής της περίεργης κατάταξης αποτελεί πραγματική έκπληξη, καθώς είναι η Volkswagen!

tatoo ranking

Αν νομίζετε όμως, πως αντίστοιχα στο πρωτάθλημα μοντέλων το Golf έρχεται πρώτο στα τατουάζ, απατάσθε! 

Το Wolfsburg αντιπροσωπεύεται από τον Σκαραβαίο που πιάνει την τέταρτη θέση και το Transporter την όγδοη. Βέβαια, ο Σκαραβαίος τα καταφέρνει καλύτερα από κάτι Ford Mustang ή Dodge Charger, κάτι που δείχνει πως στα τατουάζ λίγη σημασία έχουν τα άλογα. Αλλά και που δείχνει, όπως θα δείτε παρακάτω, ότι οι Αμερικανοί έχουν σημαντικό μερίδιο στον συνδυασμό τατουάζ και αυτοκίνητο

Οι δύο πρώτες θέσεις στην κατάταξη των τατουάζ για τα μοντέλα καταλαμβάνονται μεν από θρυλικά αυτοκίνητα, αλλά και πολύ διαφορετικά μεταξύ τους. Επικεφαλής λοιπόν βρίσκεται η αειθαλής και άφθαρτη Chevrolet Impala που καλπάζει στις ΗΠΑ από το 1958.

tatoo chevy impala

Αρχικά σχεδιασμένη ως πολυτελής μπερλίνα που προοριζόταν για τη μεσαία τάξη, αρκέστηκε με την πάροδο του χρόνου να γίνει ένα τυπικό μέσο αυτοκίνητο. Όμως το όνομά της παραμένει ακόμα εμβληματικό στις ΗΠΑ, αλλιώς δεν εξηγείται πώς η μάσκα της, ειδικά των ’60s και των ’70s είναι «χτυπημένη» στο στήθος και στην πλάτη περισσότερων ανθρώπων από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο.

Πίσω από την Impala και στη δεύτερη θέση του βάθρου βρίσκεται ένα αυτοκίνητο που έχει κάνει περισσότερα χιλιόμετρα στον κινηματογράφο παρά στην πραγματικότητα: H De Lorean DMC 12. Και δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι είναι η τριλογία Back to the Future που την έχει φέρει στο βάθρο παρά οτιδήποτε άλλο.

DeLorean DMC-12 1981-1983

Στην τρίτη θέση, βρίσκουμε, πολύ λογικά, τη Chevrolet Corvette που νικά κατά κράτος τη Ford Mustang που αρκείται στην έκτη θέση πίσω από το Mini Cooper.

Εδώ να σημειώσουμε ότι τη δεκάδα κλείνει πάλι ένα απρόσμενο μοντέλο, το FIAT 500! 

tatoo ranking

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube