LaFerrari Aperta official video

LaFerrari Aperta official video

Με ένα video που συνδέει το χθες με το σήμερα και τα αυτοκίνητα δρόμου με τα μονοθέσια F1, η Ferrari παρουσιάζει την LaFerrari Aperta.

Με ένα εκπληκτικό video που συνδέει την παράδοση με το σήμερα, η Ferrari παρουσιάζει την LaFerrari Aperta, σε παραλληλισμό με μερικά ιστορικά αγωνιστικά αυτοκίνητα που της έχουν δώσει νίκες και τίτλους.

Την La Ferrari οδηγεί ο Sebastian Vettel, ο οποίος αυτή τη φορά δεν γκρινιάζει ούτε βρίζει από τον ασύρματο. Αντίθετα με ότι μας έχει συνηθίσει τελευταία, είναι χαμογελαστός και ευδιάθετος. Καθώς κινείται στους δρόμους και στην πίστα της Βαρκελώνης, η Aperta αντικατοπτρίζεται σε διάφορες επιφάνειες, μόνο που αντί για το είδωλό της ο Vettel βλέπει διάφορα αγωνιστικά αυτοκίνητα από το παρελθόν, όπως μεταξύ άλλων την 250 που έχει γράψει ιστορία στο LeMans, την 312 Τ του Lauda αλλά και την F2000 του Michael Schumacher.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε την Ferrari 488 Spider [video]

Στην Έκθεση του Παρισιού, η Ferrari ανακοίνωσε την παραγωγή, την τιμή και άλλες λεπτομέρειες για την LaFerrari Aperta. Το αυτοκίνητο που βλέπουμε στο video είναι μία από τις εννέα που θα κατασκευαστούν για τους εορτασμούς των 70 χρόνων της Ferrari το 2017, οπότε θα παραμείνουν στην κατοχή της φίρμας.

Υπενθυμίζουμε ότι η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ της κουπέ και της ανοιχτής LaFerrari είναι φυσικά η οροφή. Όταν δεν είναι ανοιχτή, πάνω από το κεφάλι οδηγού και συνοδηγού υπάρχει ένα αφαιρούμενο hard-top. Εκτεταμένες τροποποιήσεις έχουν γίνει στο ανθρακονημάτινο σασί της LaFerrari, προκειμένου να διατηρηθεί η στρεπτική ακαμψία του, ενώ και ο αεροδυναμικός συντελεστής είναι ακριβώς ίδιος με της κλειστής έκδοσης.

Το υβριδικό σύστημα της κουπέ LaFerrari διατηρήθηκε ως έχει, με τον συνδυασμό ενός ατμοσφαιρικού V12 6,3 lt και ενός ηλεκτρικού μοτέρ, τα οποία αποδίδουν συνδυαστικά 963 PS

Πηγή Ferrari

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube