Τα ηλεκτρικά ΜΙΝΙ θα κατασκευάζονται στην Κίνα

Τα ηλεκτρικά ΜΙΝΙ θα κατασκευάζονται στην Κίνα

Ανακοινώθηκε επίσημα η κοινοπραξία BMW και Great Wall Motor.

Η BMW και η Great Wall Motor επιβεβαίωσαν τη νέα τους συνεργασία, η οποία έχει να κάνει με την κατασκευή των ηλεκτρικών ΜΙΝΙ στην Κίνα. Η νέα κοινοπραξία, η Spotlight Automotive Limited, θα λειτουργήσει ένα εργοστάσιο δυναμικότητας  μέχρι 160.000 οχημάτων ετησίως. Το εργοστάσιο θα απασχολεί περίπου 3.000 εργαζόμενους. Και οι δύο εταίροι θα επενδύσουν από κοινού περίπου € 650 εκατ., με το εργοστάσιο να αναπτύσσεται στη διετία 2020-2022.

Η κοινοπραξία προβλέπει την παραγωγή μελλοντικών ηλεκτρικών οχημάτων MINI, καθώς και διάφορων μοντέλων της Great Wall Motor. Το υπάρχον  MINI Cooper SE θα συνεχίσει να κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Οξφόρδης στο Ηνωμένο Βασίλειο, με την κοινοπραξία Spotlight Automotive να προσφέρει πρόσθετο όγκο παραγωγής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τα 70 υβριδικά της ελληνικής αγοράς: Ποιο ν’ αγοράσω;

Ο  Klaus Fröhlich, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG, υπεύθυνος για την ανάπτυξη, δήλωσε κατά τα εγκαίνια της Spotlight Automotive: «Σήμερα κάνουμε το επόμενο βήμα στη συνεργασία μας: Με το BMW Group ως πρωτοπόρο στο πεδίο της ηλεκτροκίνησης και τη Great Wall ως σημαντικό παίκτη και ειδικό στον τομέα της εκβιομηχάνισης στην κινεζική αγορά, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την ανάπτυξη και παραγωγή του μελλοντικού ηλεκτρικού MINI και των νέων μοντέλων της Great Wall».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Nicolas Peter, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG, αρμόδιος για θέματα Οικονομικών, τόνισε ότι αυτή η κοινοπραξία θα μας επιτρέψει να παράγουμε μεγαλύτερο αριθμό ηλεκτρικών MINI σε ελκυστικές συνθήκες για την παγκόσμια αγορά.

Η κοινή επιχείρηση δεν θα δημιουργήσει έναν επιπλέον οργανισμό πωλήσεων στην Κίνα για μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα. Κάθε εταίρος  θα χρησιμοποιήσει το δικό του κανάλι πωλήσεων για τις  μάρκες του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube