Τα δύο στα τρία «πιο αμερικανικά» αυτοκίνητα είναι… Honda!

Τα δύο στα τρία «πιο αμερικανικά» αυτοκίνητα είναι… Honda!

Μιλάμε για το ποσοστό προστιθέμενης αξίας στην κατασκευή τους. Ακούει ο Trump;


Το πού κατασκευάζονται τα αυτοκίνητα έχει αποκτήσει μεγάλη σημασία στην εποχή του Donald Trump. Οπότε ο Αμερικανός πρόεδρος δεν θα χαρεί και πολύ αν μάθει ότι 4 στα 10, τα 3 στα πρώτα 6 και τα 2 στα πρώτα 3 «πιο αμερικανικά σε κατασκευή» αυτοκίνητα, στην έγκυρη λίστα του Cars.com, είναι Honda!
 
Λόγω της παγκοσμιοποίησης, δεν είναι πλέον απαραίτητο τα αυτοκίνητα να σχεδιάζονται και να κατασκευάζονται σε μία και μόνη χώρα. Μπορεί να σχεδιάζονται και να εξελίσσονται σε μία χώρα, να έχουν κινητήρες και κιβώτια από άλλη και να συναρμολογούνται σε μια τρίτη. Κι όλα αυτά χωρίς να συνυπολογίσουμε τα επιμέρους εξαρτήματά τους, που μπορεί να προέρχονται από διάφορες άλλες χώρες.

Top 10 American-Made Cars
 
Πέρσι, το πιο αμερικανικό σε κατασκευή αυτοκίνητο ήταν το Jeep Wrangler. Το νέο μοντέλο όμως χρησιμοποιεί πολλά εξαρτήματα τα οποία εισάγονται από άλλες χώρες. Ως αποτέλεσμα, το νέο Wrangler έχει βγει εντελώς από την Top 10 λίστα του Cars.com.

Αυτό δεν συνιστά όμως καταστροφή για την Jeep, αφού ένα άλλο της μοντέλο, το Cherokee του 2018, ανέβηκε στην πρώτη θέση της φετινής λίστας. Όπως σημειώνει το site, το Cherokee συναρμολογείται στις ΗΠΑ, έχει κινητήρες και συστήματα μετάδοσης από τις ΗΠΑ, και το 72% των εξαρτημάτων του είναι κι αυτά εγχώρια.

Jeep Cherokee Most American Car 2018

Στη 2η και την 3η θέση της λίστας όμως βρίσκονται τα Honda Odyssey και Ridgeline. Εκ πρώτης όψεως οξύμωρο, αφού η Honda είναι ιαπωνική εταιρεία. Όμως και τα δύο αυτά μοντέλα κατασκευάζονται στην Alabama των ΗΠΑ κι έχουν συστήματα κίνησης και πληθώρα άλλων εξαρτημάτων με αμερικανική προέλευση.

Τα Acura MDX και το Honda Pilot είναι επίσης μέσα στο Top 10. Αυτό σημαίνει ότι η Honda έχει το μεγαλύτερο αριθμό μοντέλων από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία στην πρώτη δεκάδα, ξεπερνώντας τοπικούς κατασκευαστές όπως η Ford, η General Motors και η Fiat Chrysler Automobiles.

Από τα εγχώρια μοντέλα, το απερχόμενο Ford Taurus είναι στην 4η θέση και το Chevrolet Volt στην 5η. Μέσα στη δεκάδα είναι επίσης τα Ford Explorer, Ford F-150 και Chevrolet Corvette.

Παρότι τα αυτοκίνητα αμερικανικής κατασκευής αντιστοιχούσαν μόνο στο 53% της αγοράς των ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του 2018, η αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας υποστηρίζει εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας. Περίπου 250.000 εργαζόμενοι απασχολούνται απευθείας από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων σε αμερικανικά εργοστάσια, και χιλιάδες άλλοι στα γραφεία. Προσθέστε σε αυτούς και τους αμέτρητους άλλους που απασχολούνται σε προμηθευτές, εμπόρους και σε άλλες επιχειρήσεις που σχετίζονται με το αυτοκίνητο, και θα δείτε γιατί ο Trump κάνει τόση φασαρία για το θέμα… 

Τα 10 «πιο αμερικανικά» μοντέλα
1. Jeep Cherokee
2. Honda Odyssey
3. Honda Ridgeline
4. Ford Taurus
5. Chevrolet Volt
6. Honda Pilot
7. Acura MDX
8. Ford Explorer
9. Ford F-150
10. Chevrolet Corvette

[Πηγή: Cars.com μέσω Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube