Τα άβολα καθίσματα των αυτοκινήτων κοστίζουν δισεκατομμύρια στην οικονομία

Τα άβολα καθίσματα των αυτοκινήτων κοστίζουν δισεκατομμύρια στην οικονομία

Το 1/3 των οδηγών ζητούν αναρρωτικές άδειες λόγω προβλημάτων στη μέση που προκλήθηκαν από τα καθίσματα των αυτοκινήτων τους.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του βρετανικού παραρτήματος της Volvo, τα άβολα καθίσματα σε αυτοκίνητα της αγοράς κοστίζουν στη βρετανική οικονομία περίπου 10 δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο. Μπορεί αυτό να ακούγεται περίεργο όμως όλα αυτά τα χρήματα σχετίζονται με τους πόνους στη μέση!

back pain

Το 68% από τους 32,4 εκατ. εργαζόμενους στη Μ.Βρετανία είτε μετακινούνται από και προς τη δουλειά με αυτοκίνητο, είτε η οδήγηση είναι μέρος της εργασίας τους. Όπως έδειξε η έρευνα της Volvo με δείγμα 2.000 ανθρώπων, το 1/3 των οδηγών αναγκάζονται να ζητήσουν αναρρωτικές άδειες λόγω προβλημάτων στη μέση που προκλήθηκαν από τα καθίσματα των αυτοκινήτων τους. Από αυτούς, το 12% ζητά μέχρι δύο ημέρες εκτός δουλειάς, το 13%  μέχρι τέσσερις ημέρες, το 5% μια ολόκληρη εβδομάδα και ένα άλλο 5% πάνω από μια εβδομάδα!

Λόγω όλων αυτών των αναρρωτικών αδειών, η οικονομία της Μ.Βρετανίας χάνει κάθε χρόνο £8,8 δισεκατομμύρια λίρες, δηλαδή περίπου 9,8 δισεκατομμύρια ευρώ!

Εκτός του ότι απουσιάζουν από την εργασία τους, οι "παθόντες" επισκέπτονται γιατρούς και φυσιοθεραπευτές, επιβαρύνοντας το σύστημα υγείας με επιπλέον £191,94 εκατομμύρια λίρες (213 εκατομμύρια ευρώ) το χρόνο!

volvo

Πρωταθλητές στις αναρρωτικές για προβλήματα στη μέση είναι οι άντρες, με το 50% από όσους συμμετείχαν στην έρευνα να παραδέχονται πως πήραν τουλάχιστον μια ημέρα εκτός. Αντίθετα, οι γυναίκες αποδεικνύονται για μία ακόμη φορά  πιο ανθεκτικές, αφού μόλις το 25% από αυτές ζήτησε αναρρωτική για τον ίδιο λόγο.

Η Volvo δεν παρέλειψε να αναφέρει πως τα δικά της καθίσματα είναι εργονομικά σχεδιασμένα έτσι ώστε να φιλοξενούν με άνεση ανθρώπους όλων των σωματότυπων. Ενδεικτικό της σημασίας που δίνει η σουηδική εταιρεία στα καθίσματα, είναι πως η εξέλιξη από το πρωτότυπο στο κάθισμα παραγωγής διαρκεί μέχρι και πέντε ολόκληρα χρόνια.

Πηγή: Autoexpress

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube