Τα 700.000 ευρώ έπιασε σε δημοπρασία μια Bentley Flying Spur First Edition

Τα 700.000 ευρώ έπιασε σε δημοπρασία μια Bentley Flying Spur First Edition

To ποσό προσφέρθηκε στο Ίδρυμα του Elton John για την καταπολέμηση του AIDS.

Η Bentley βοήθησε να συγκεντρωθεί το ποσό  των € 700.000 ευρώ  προσφέροντας μια Flying Spur First Edition σε μια ειδική φιλανθρωπική δημοπρασία, με όλα τα έσοδα να πηγαίνουν στο Ίδρυμα Elton John για την καταπολέμηση του AIDS.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε στο Villa Dorane, στην Cap d'Antibes στη Γαλλία όπου παρίσταντο ο Sir Elton John και ο David Furnish.

Το αυτοκίνητο αγοράστηκε από έναν ανώνυμο πλειοδότη, με την Bentley να τον καλεί να συνεργαστεί με την ομάδα σχεδιασμού, προκειμένου να προσωποποιήσει πλήρως το αυτοκίνητο μέσα από τις απεριόριστες πρακτικά επιλογές που προσφέρει η εταιρεία.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας ο Sir Elton John δήλωσε πως «λόγω της σταθερής υποστήριξης και της καλοσύνης τόσων ανθρώπων σε αυτή την αίθουσα, είμαστε σε θέση να δεσμευτούμε το Ίδρυμα σε συνεργασία με ηγέτες όλων των χωρών θα δημιουργήσει ένα μέλλον δίχως  AIDS».

Να θυμίσουμε πως η Bentley Flying Spur κινείται από τον twin-turbo W12 κινητήρα των 6.0 λίτρων, ο οποίος αποδίδει ισχύ 635 PS και 900 Nm ροπής. Ένα αυτόματο οκτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη στέλνει τη δύναμη  και στους τέσσερις τροχούς, με το αυτοκίνητο να φτάνει τα 100 km/h από στάση σε 3,8’’ και να πετυχαίνει τελική ταχύτητα 333 km/h.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube