Συσκευή κλοπής αυτοκινήτων μεταμφιεσμένη σε Νintendo Game Boy! [video]

Συσκευή κλοπής αυτοκινήτων μεταμφιεσμένη σε Νintendo Game Boy! [video]

Συμμορία συνελήφθη στο Yorkshire της Αγγλίας έχοντας στην κατοχή της μια συσκευή διάρρηξης αυτοκινήτων που λειτουργεί με σύστημα keyless entry, μεταμφιεσμένη σε Νintendo Game Boy.

Μπορεί τα συστήματα keyless entry να προσφέρουν ευκολία, αλλά αποτελούν δέλεαρ για τους κλέφτες μιας και επιτρέπουν την παραβίαση του αυτοκινήτου σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να πολλαπλασιάσουν το σήμα του κλειδιού. Αυτό ξεγελά το όχημα που αντιλαμβάνεται ότι τα κλειδιά είναι δίπλα του, δίνοντάς τους έτσι πρόσβαση.

Ένα τέτοιο γκάτζετ είχαν στην κατοχή τους τρεις κλέφτες που συνελήφθησαν στο Yorkshire της Αγγλίας. Η συσκευή μπορεί να έμοιαζε με ένα απλό Νintendo Game Boy, αλλά τελικά εξυπηρετούσε σκοπούς διάρρηξης αυτοκινήτων. 

video screenshot

Με το κόστος της να φημολογείται γύρω στα €23.500 και αποκλειστικά ρυθμισμένη για Μitsubishi Outlander, η συσκευή βρέθηκε κρυμμένη στο Ford Galaxy το οποίο χρησιμοποιούσε η συμμορία που συνελήφθη τον περασμένο Ιούλιο. Το τρίο εντοπίστηκε ύστερα από την κλοπή ενός Outlander από ένα σπίτι στο Leeds όπως απεικονίζεται στο video.

Στο Ford Galaxy που εντοπίστηκε, ένα από τα μέλη της συμμορίας είχε καταγράψει μια κλοπή σε video κάτι που έδωσε πολλά στοιχεία στην Αστυνομία.

Τέλος, από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας δήλωσε πως οι επιτήδειοι πάντα θα προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την τεχνολογία για το συμφέρον τους. Για τον λόγο αυτό συστήνει στους ιδιοκτήτες να πάρουν επιπρόσθετα αντικλεπτικά μέτρα για τα αυτοκίνητα τους, όπως μπαστούνια τιμονιού και συσκευές εντοπισμού GPS.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube