Συνεργάτης της BMW θα φτιάχνει X4 στη Ρωσία

Συνεργάτης της BMW θα φτιάχνει X4 στη Ρωσία

Η BMW θα αυξήσει την παραγωγή της X4, μέσω μιας νέας συνεργαζόμενης μονάδας στη Ρωσία με έτοιμα κιτ από τις ΗΠΑ.

H BMW προγραμματίζει να κλιμακώσει την παραγωγή της X4 από αυτό το καλοκαίρι, σε συνεργασία με τη ρωσική Avtotor, χρησιμοποιώντας κιτ που θα μεταφέρονται από το εργοστάσιο του Γερμανού κατασκευαστή στις ΗΠΑ.

Η BMW κατασκευάζει ήδη επτά μοντέλα στις εγκαταστάσεις της Avtotor στο εργοστάσιο του Kaliningrad από ημικατασκευασμένα κιτ. Η παραγωγή των X4 από την Avtotor θα διατίθεται προς πώληση αποκλειστικά στη Ρωσία, δήλωσε εκπρόσωπος τα BMW στην Automotive News Europe. Τα προς συναρμολόγηση κιτ θα μεταφέρονται στη Ρωσία από το εργοστάσιο του γκρουπ της BMW στο Spartanburg, συμπλήρωσε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Να σας πληροφορήσουμε ότι αρχικά εξεταζόταν η πιθανότητα για την κατασκευή ενός εργοστασίου της BMW στη Ρωσία.  Η απόφαση αυτή όμως μετατέθηκε γι’ αργότερα από την αβεβαιότητα που υπάρχει στην τοπική αγορά λόγω της οικονομικής κρίσης. Οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων έχουν πέσει κατά 38% τον Απρίλιο, με τους πελάτες να αποφεύγουν τις ακριβές αγορές μέσα σε μια οικονομία που πλήττεται από τις κυρώσεις της Δύσης. Για την BMW οι απώλειες είναι της τάξης του 20%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων στη Ρωσία.


H παραγωγή στο εργοστάσιο του Kaliningrad για λογαριασμό της BMW ξεκίνησε από το 1999

Παρά την πτώση της αγορά αυτοκινήτου, οι premium φίρμες πωλούν καλύτερα από τις πιο μαζικές, καθώς οι εύποροι Ρώσοι επενδύουν σε «σκληρό» εμπόρευμα εν μέσω οικονομικής αποσύνθεσης. Η BMW και η Mercedes-Benz ενδιαφέρονται να προχωρήσουν σε τοπική παραγωγή των προϊόντων τους, καθώς έτσι παρακάμπτουν αυτό που στη Ρωσία ονομάζεται «τέλος ανακύκλωσης» και επιβάλλεται σε όλα τα εισαγόμενα αυτοκίνητα. Ήδη η Mercedes-Benz έχει περιορίσει σε τρεις τις πιθανές τοποθεσίες για την κατασκευή ενός εργοστασίου στη ρωσική επικράτεια.

Η Avtotor συναρμολογεί για λογαριασμό της BMW 3 Series, 5 Series και 7 Series μαζί με X1, X3, X5 και X6, δηλαδή σχεδόν όλη την γκάμα των SUV. H Avtotor κατασκευάζει ακόμη αυτοκίνητα για τις Opel, Chevrolet και Kia.

Η IHS Automotive προβλέπει ότι οι premium φίρμες με τοπική παραγωγή θα κερδίσουν σημαντικά σε μια ανάκαμψη της αγοράς, σύμφωνα με μια αναφορά στη γερμανική βιομηχανική έκδοση Automobil Produktion. Πέρυσι, η Avtotor κατασκεύασε 25.000 αυτοκίνητα για λογαριασμό της BMW, ενώ το 2015 η HIS προβλέπει ότι ο αριθμός αυτός θα πέσει στις 21.000 κομμάτια.

[Πηγή Automotive News Europe]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube