BMW: Τα πάντα για τη νέα 7 Series [video]

BMW: Τα πάντα για τη νέα 7 Series [video]

Μετά από μία «κλειστή» παρουσίαση την περασμένη εβδομάδα, η BMW ανακοίνωσε τις τεχνικές προδιαγραφές του πολυτελούς σεντάν.

Μια πρώτη, αλλά αρκετά κατατοπιστική, εικόνα για την έκτη γενιά της 7 Series παρουσίασε η εταιρεία με έδρα το Μόναχο.

Χάρη στην φιλοσοφία EfficientLightweight η νέα 7άρα θα είναι έως και 130 kg ελαφρύτερη από την απερχόμενη. Χρησιμοποιώντας τεχνογνωσία που αποκτήθηκε από τη σειρά i, η δομή του σασί κάνει εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων αυξάνοντας την ακαμψία και την παθητική ασφάλεια και, ταυτόχρονα, συνεισφέροντας σημαντικά στη μείωση του βάρους.

Χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες, η BMW ανακοίνωσε επίσης πως η καινούργια 7-Series (την οποία μπορείτε να δείτε χωρίς καμουφλάζ εδώ) θα κινείται από τη νέα γενιά υπερτροφοδοτούμενων μοτέρ TwinPower, στα οποία θα περιλαμβάνεται κι ένας εξακύλινδρος σε σειρά, και θα συνδυάζεται με μια πιο εξελιγμένη έκδοση του 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου Steptronic.

Η καλύτερη δυνατή ισορροπία μεταξύ των σπορ δυναμικών χαρακτηριστικών και της κορυφαίας άνεσης, που είναι το ζητούμενο στην κατηγορία, έχει – σύμφωνα με την BMW – επιτευχθεί με την χρήση αερανάρτησης, ηλεκτρονικά ελεγχόμενων αμορτισέρ, της τελευταίας γενιάς του «ενεργού» συστήματος διεύθυνσης και των πρώτων ηλεκτρομηχανικά ελεγχόμενων αντιστρεπτικών.

Το σύστημα πολυμέσων iDrive θα διαθέτει, για πρώτη φορά, εκτός από το κλασικό χειριστήριο και οθόνη αφής. Επιπλέον, ένας τρισδιάστατος σένσορας με τεχνολογία αναγνώρισης κινήσεων των χεριών επιτρέπει το χειρισμό μίας πληθώρας λειτουργιών όπως οι τηλεφωνικές κλήσεις και ο αυξομείωση της έντασης του ηχοσυστήματος, ενώ ο οδηγός θα μπορεί να παραμετροποιήσει το σύστημα ανάλογα με τις προτιμήσεις του.

Τέλος, η νέα 7 Series θα γίνει το πρώτο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής που ο οδηγός θα μπορεί να ελέγχει τη διαδικασία παρκαρίσματος με τηλεχειρισμό, χωρίς καν να βρίσκεται μέσα στο όχημα, μέσω του Display Key.

[Πηγή: BMW]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube