Συνεργασία Renault, Nissan και Waymo για τη δημιουργία αυτόνομων οχημάτων

Συνεργασία Renault, Nissan και Waymo για τη δημιουργία αυτόνομων οχημάτων

Η Waymo είναι θυγατρική εταιρεία της Google και συνεργάζεται ήδη και με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η εξέλιξη των αυτόνομων αυτοκινήτων απαιτεί συμμαχίες και στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής Renault και Nissan ανακοίνωσαν συνεργασία με την Waymo.
Η Waymo είναι μια εταιρεία θυγατρική της Google που εδρεύει στις ΗΠΑ και συνεργάζεται (σε άλλους τομείς) με την FCA και την JLR.

Η ανακοίνωση επισημαίνει πως τα τρία μέρη θα συνεργαστούν στον τομέα ανάπτυξης συγκεκριμένων τεχνολογιών που έχουν να κάνουν με την αυτόνομη οδήγηση, έχοντας ως έδρα τόσο της Γαλλία όσο και την Ιαπωνία. Ωστόσο η ανακοίνωση δεν καθιστά σαφές το πότε θα είναι έτοιμο ένα αυτόνομο όχημα προϊόν της συγκεκριμένη συνεργασίας, ούτε ως πρωτότυπο, ούτε –πολύ περισσότερο – ως αυτοκίνητο παραγωγής.

Η συνεργασία αυτή δεν είναι η μόνη στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης. Πρόσφατα η FCA είχε ανακοινώσει την υπογραφή συμφωνίας με την Aurora Innovation, την ώρα που ανάλογες συζητήσεις μεταξύ VW Group και Ford βρίσκονται στο τελικό στάδιο με τη VW να είναι έτοιμη να επενδύσει στην Ford Autonomous Vehicles και την Argo AI.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία ο Thierry Bollore εκ μέρους της Renault δήλωσε πως μέσα από τη συγκεκριμένη συνεργασία θα επιταχύνουμε την υλοποίηση της δέσμευσής μας για προσφορά υπηρεσιών προηγμένης κινητικότητας. Από τη πλευρά της Waymo, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ο Krafcik χαρακτήρισε τη συμφωνία ως μια μεγάλη ευκαιρία για την εταιρεία του να είναι αυτή που θα εισάγει στην αγορά κορυφαία τεχνολογία πάνω στην αυτόνομη οδήγηση.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του CEO της Nissan, Hiroto Saikawa, που υπογράμμισε πως η Nissan έχει θέσει ως στόχο να είναι από τους πρώτους παρόχους παγκοσμίως αυτόνομων οχημάτων στο άμεσο μέλλον.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube