Συνεργασία μεταξύ Koenigsegg και NEVS

Συνεργασία μεταξύ Koenigsegg και NEVS

Οι σουηδικές εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους για την εξέλιξη νέων ηλεκτροκίνητων μοντέλων.

Οι σουηδικές εταιρείες Koenigsegg και NEVS (National Electric Vehicle Sweden), ανακοίνωσαν στρατηγική συνεργασία με στόχο την εξέλιξη νέων μοντέλων δίνοντας έμφαση στην ηλεκτροκίνηση.

Οι δύο εταιρείες θα ιδρύσουν μαζί ένα νέο σχήμα με στόχο την επέκταση τους σε νέες κατηγορίες και την παραγωγή ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε μεγαλύτερους αριθμούς. Η NEVS θα έχει το 65% των μετοχών της νέας εταιρείας, συμβάλλοντας με 150 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η Koenigsegg θα έχει το υπολειπόμενο 35%, συμβάλλοντας με τεχνογνωσία, σχεδιασμό και πνευματικά δικαιώματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πράσινο φως για το ηλεκτρικό Saab 9-3 [video]

NEVS

Στα πλαίσια της συνεργασίας, η NEVS (στην οποία ανήκουν και τα "απομεινάρια" της Saab) αγόρασε το 20% των μετοχών της μητρικής εταιρείας της Koenigsegg έναντι 150 εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης, η μητρική εταιρεία της NEVS, Evergrande, διατηρεί εκτενέστατο δίκτυο διανομής στην Κίνα ενώ πρόσφατα αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του μεγάλου κατασκευαστή μπαταριών αυτοκινήτου Shanghai CENAT New Energy Co Ltd.

Ο Christian von Koenigsegg, ιδρυτής και CEO της Koenigsegg AB δήλωσε: "Η Koenigsegg μπαίνει σε νέα εδάφη,αξιοποιώντας την τεχνολογία, τις επιδόσεις και την θέση της στην αγορά, για να εξελίξει νέα προϊόντα. Αυτή η συνεργασία θα δημιουργήσει τις ιδανικές συνθήκες για την Koenigsegg ώστε να επιταχύνει την ανάπτυξή της στην αγορά των υπεραυτοκινήτων, ενώ παράλληλα θα μας επιτρέψει να μπούμε σε νέες κατηγορίες μαζί με τη NEVS".

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube