Το Συμβούλιο της Renault θέλει τον Luca de Meo ως πρόεδρο της εταιρείας

Το Συμβούλιο της Renault θέλει τον Luca de Meo ως πρόεδρο της εταιρείας

Ο Ιταλός CEO της SEAT κέρδισε και την προτίμηση της γαλλικής κυβέρνησης.

Το διοικητικό συμβούλιο της Renault θέλει ο Luca de Meo να γίνει ο επόμενος CEO της αυτοκινητοβιομηχανίας, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Το διοικητικό συμβούλιο επέλεξε τον de Meo ως τον πλέον προτιμώμενο υποψήφιο για τη θέση, στη συνεδρίασή του την Τρίτη.

Ο 52χρονος De Meo κέρδισε την υποστήριξη και της γαλλικής κυβέρνησης, του μεγαλύτερου μετόχου της Renault με ποσοστό 15%.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Les Echos», ένα μεγάλο εμπόδιο στη μεταγραφή  του de Meo θα μπορούσε να είναι μια ρήτρα μη ανταγωνισμού που έχει με τον όμιλο VW. Η ρήτρα αυτή μπαίνει σε όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών και τους απαγορεύει να δουλέψουν σε ανταγωνιστική εταιρεία για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα από την αποχώρησή τους από τη θέση που κατέχουν.

Ο De Meo, προκρίθηκε για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Renault λόγω της επιτυχίας του να καταστήσει τη SEAT κερδοφόρα. Μιλά γαλλικά και έχει ξεκινήσει την καριέρα του από τη Renault πριν δουλέψει για την Toyota, τη Fiat και το VW Group.

Ο έτερος υποψήφιος Clotilde Delbos, ο οικονομικός διευθυντής της αυτοκινητοβιομηχανίας, δεν θεωρήθηκε ικανός για  τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου επειδή είναι σχετικά νέος στη βιομηχανία και έχει μόνον οικονομικό υπόβαθρο.

Η Renault αναζητά έναν νέο διευθύνοντα σύμβουλο από τότε που το διοικητικό της συμβούλιο απέλυσε τον Thierry Bollore στα μέσα Οκτωβρίου, καθώς η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία και η Nissan, δεν ήθελαν να έχουν στις τάξεις  της Συμμαχίας στελέχη που συνδέονται στενά με την εποχή του Carlos Ghosn.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube