SUZUKI: Το σκάνδαλο με τα καύσιμα οδήγησε σε παραίτηση τον CEO, Osamu Suzuki

SUZUKI: Το σκάνδαλο με τα καύσιμα οδήγησε σε παραίτηση τον CEO, Osamu Suzuki

Η Suzuki Motor Corp. είπε ότι χρησιμοποίησε μεθόδους μέτρησης της κατανάλωσης, που δεν είναι σύννομες με τις ιαπωνικές διατάξεις, σε περίπου 2,1 εκατ. αυτοκίνητά της.

Ο CEO της Suzuki, ο Osamu Suzuki ανακοίνωσε την παραίτησή του λόγω της υπόθεσης των ακατάλληλων δοκιμών κατανάλωσης καυσίμου.

Παράλληλα ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος Osamu Honda, ο οποίος υπηρέτησε επίσης στη Suzuki, ως επικεφαλής τεχνικός σύμβουλος, θα συνταξιοδοτηθεί, αναλαμβάνοντας την ευθύνη του σκανδάλου. Ο 86χρονος Suzuki, θα παραμείνει ως πρόεδρος, αλλά θα έχει μικρότερο ρόλο στην εταιρία, ενώ είπε πως θα μειωθούν και οι οι αμοιβές των διευθυντικών στελεχών, αλλά και τα μπόνους τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Suzuki παραδέχτηκε ότι έκανε «ακατάλληλα» τεστ κατανάλωσης σε 2,1 εκατ. αυτοκίνητα

Ο νέος CEO θα επιλεγεί στις 29 Ιουνίου, μετά την ετήσια συνεδρίαση των μετόχων της, με το κορυφαίο στέλεχος να επιλέγεται ανάμεσα από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Η Suzuki χρησιμοποίησε για τις μετρήσεις της αποδοτικότητας των μοντέλων της τούνελ δοκιμών Μια μέτρηση που δεν έλαβε υπόψη της τον αέρα που μπορεί να φυσά στο φυσικό περιβάλλον, όταν διαξήγε μετρήσεις στις εγκαταστάσεις της στο πεδίο δοκιμών που διαθέτει στη Sagara, κοντά στις νότιες ακτές της Ιαπωνίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της περασμένης Πέμπτης. Κατόπιν τούτου, η Suzuki είχε πει ότι θα επανεξετάσει και τα 16 μοντέλα της γκάμας της και ότι το θέμα αυτό δεν αφορά τα μοντέλα εξαγωγής.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube