Suzuki: Φωτιά στις τιμές των μεταχειρισμένων Jimny

Suzuki: Φωτιά στις τιμές των μεταχειρισμένων Jimny

Τα μεταχειρισμένα Suzuki Jimny τελευταίας γενιάς πωλούνται ακριβότερα από τα καινούργια!

Προφανώς, η τρέλα των τιμών για το σημερινό Suzuki Jimny δεν είναι ελληνική περίπτωση -βρήκαμε Jimny GL 10/2019 που ο ιδιοκτήτης του ζητά 22,5 χιλιάρικα. Σιγά ρε φίλε, η αντιπροσωπεία έχει ακόμη μικρό στοκ από το πλούσιο μοντέλο GLX με το χειροκίνητο σασμάν που κοστίζει €20.740.

Η φρενίτιδα με την τιμή των Jimny οφείλεται στο ότι η Suzuki σταματά προσωρινά την εμπορία του Jimny στην Ευρώπη -σωστά μαντέψατε- λόγω υψηλών εκπομπών CO2. Και το αυτοκίνητο θα επιστρέψει τον Οκτώβριο, αποκλειστικά ως επαγγελματικό διθέσιο.

Έτσι, σήμερα, σχεδόν όλοι οι Ευρωπαίοι πωλητές μεταχειρισμένου Jimny ζητούν πάνω από €20.000, μερικοί δε προσεγγίζουν ακόμα και €30.000! Το φαινόμενο όμως δεν είναι μόνο ευρωπαϊκό. Και στην Αυστραλία, το Carsales περιγράφει μια κατάσταση όπου τα Jimny κυμαίνονται σχεδόν στα 40.000 δολάρια Αυστραλίας (€23.200), ενώ η τιμή καταλόγου είναι 25.000 δολάρια (€14.100!).

Ο λόγος είναι απλός: Ο χρόνος παράδοσης του νέου Jimny παραμένει σημαντικός. Πρόσθεσε σε αυτό τις εξαιρετικές δυνατότητες του ιαπωνικού off-roader, την πανθομολογούμενη αξιοπιστία του και τον νεό-ρετρό σχεδιασμό που βγάζει μάτι και αμέσως κατανοείς την επιτυχία του αυτοκινήτου, περιλαμβανομένου του μεταχειρισμένου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube