Στο σφυρί η μοναδική Ferrari 365 GTB/4 Daytona Shooting Brake

Στο σφυρί η μοναδική Ferrari 365 GTB/4 Daytona Shooting Brake

Η τιμή της αναμένεται να αγγίξει το 1.000.000 δολάρια

Στα τέλη της δεκαετίας του 1960, το στιλ της Ferrari Daytona ήταν μια ριζική αλλαγή για την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία. Σχεδόν 50 χρόνια αργότερα, εξακολουθεί να ξεχωρίζει ως ένα από τα πιο διακριτικά σχέδια με την υπογραφή του Pininfarina.

Ωστόσο οι εκκεντρικές απαιτήσεις κάποιου ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου αυτοκινήτου έγιναν η αιτία να γεννηθεί ένα μοναδικό αυτοκίνητο, η Daytona Shooting Brake. 
Φαίνεται πως ο… ιδιόρυθμος ιδιοκτήτης της, ήθελε να συνδυάσει τις επιδόσεις ενός αληθινού σπορ ιταλικού αυτοκινήτου με τους χώρους και τις ανέσεις ενός μικρού station wagon. Το όλο εγχείρημα για να ολοκληρωθεί χρειάστηκαν δύο χρόνια. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτή η Ferrari 275 GTB/C είναι το πιο ακριβό αυτοκίνητο στον κόσμο!

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα βγει αυτό το Σαββατοκύριακο σε δημοπρασία από την  Gooding & Co στις ΗΠΑ με την τιμή του να ξεκινά από τα 750.000 δολάρια και να αγγίζει και το ένα εκατομμύριο. 

Ο αμφιλεγόμενος και για πολλούς γελοίος σχεδιασμός αυτού του αυτοκινήτου δεν φαίνεται να μειώνει την αξία του. Κύριο χαρακτηριστικό του το πλευρικό άνοιγμα των πίσω παραθύρων που εξασφαλίζει καλύτερη πρόσβαση στον χώρο των αποσκευών. 

Κατά τα λοιπά, παρά τις αλλαγές στον σχεδιασμό του αμαξώματος, το εμπρός μέρος διατηρεί όλα του τα χαρακτηριστικά ενώ στο εσωτερικό ξύλινες επενδύσεις και δέρμα παραπέμπουν στις ένδοξες εποχές της Daytona.  Σε ό,τι αφορά στα μηχανικά μέρη δεν υπάρχουν αναφορές για παρεμβάσεις που σημαίνει πως η συγκεκριμένη Ferrari  φορά τον V12 των 4,4 λίτρων με τους 352 ίππους.

Και αν το 1.000.000 εκατομμύριο δολάρια σας φαίνονται πολλά, σκεφτείτε απλά πως θα πάρετε μια Ferrari που όμοιά της δεν υπάρχει καμία στον κόσμο. Έστω και αν είναι κακάσχημη!.. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube