Στο «σφυρί» απίστευτη συλλογή 23 αυτοκινήτων με αξία €58 εκατ. [video]

Στο «σφυρί» απίστευτη συλλογή 23 αυτοκινήτων με αξία €58 εκατ. [video]

Από ιστορικές Ferrari 250 και Lamborghini Miura μέχρι σύγχρονα Koenigsegg, Bugatti Veyron και Lamborghini Reventon, η συλλογή «Pinnacle Portfolio» περιλαμβάνει τα πάντα.

Σπάνια βλέπουμε να βγαίνει προς πώληση μονομιάς μια ολόκληρη συλλογή αυτοκινήτων, όμως στην προσεχή δημοπρασία του οίκου RM Sotheby’s στο Monterey της California, 23 σπάνια αυτοκίνητα από την πλούσια συλλογή Pinnacle Portfolio θα αναζητήσουν νέο ιδιοκτήτη.

Στα 23 αυτοκίνητα της συλλογής περιλαμβάνονται η Bugatti Veyron με αριθμό κατασκευής «001» αλλά και η Veyron Super Sport με αριθμό «300», δηλαδή και η πρώτη και η τελευταία κουπέ Veyron παραγωγής. Υπάρχει ακόμα η 400ή και τελευταία Ferrari Enzo, η οποία είχε δοθεί ως δώρο από την ιταλική εταιρία στον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β’. Μαζί θα δημοπρατηθεί και το alter ego της Enzo, μια Maserati MC12, αλλά και μια από τις 20 Lamborghini Reventon που κατασκευάστηκαν. Δίπλα τους θα βρεθούν μερικά ακόμα σύγχρονα supercars, όπως το Koenigsegg CCXR και η Saleen S7 Twin Turbo.

Ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον βέβαια έχουν τα παλαιότερα μοντέλα της συλλογής. Την υψηλότερη τιμή μάλλον θα πετύχει η Ferrari 250 LM του ’64, μια από τις καλύτερες που σώζονται σήμερα. Ενώ οι ιστορικές Ferrari εκπροσωπούνται ακόμα με μια 250 GT LWB California Spider του 1959, μια 275 GTB/4 του 1967, μια 365 GTB/4 Daytona Spider του 1972 και μια Dino 246 GTS του 1974. Στη συλλογή Pinnacle Portfolio περιλαμβάνεται ακόμα μια από τις 29 Mercedes-Benz 300 SL Gullwing που κατασκευάστηκαν με πλήρως αλουμινένιο αμάξωμα, και κατά 80 kg χαμηλότερο βάρος σε σχέση με τις συμβατικές.



Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η πρώτη αριστεροτίμονη Toyota 2000GT παραγωγής, αλλά και μια Lamborghini Miura P400 SV. Δε θα μπορούσαν να λείπουν βέβαια και supercars από τα τέλη του περασμένου αιώνα, όπως οι Ferrari 288 GTO, F40 και F50, η Porsche 959, η Jaguar XJ220 και μια από τις δύο McLaren F1 δρόμου που έχουν αναβαθμιστεί σε F1 LM από το εργοστάσιο της McLaren.

Ο ιδιοκτήτης όλων των παραπάνω ονειρικών κατασκευών θέλει φυσικά να παραμείνει ανώνυμος. Επειδή όμως δύσκολα κρατιέται κρυφή μια τέτοια συλλογή, οι πληροφορίες μας συγκλίνουν στο ότι πρόκειται για τον Αμερικανό Donald Wallace, τον πιο επιτυχημένο έμπορο αυτοκινούμενων τροχόσπιτων (RV) στις ΗΠΑ. Το ερώτημα που προκύπτει φυσικά είναι αν αυτά είναι όλα του τα αυτοκίνητα, ή αν έχει κι άλλα, πιο αγαπημένα, που θα παραμείνουν στο γκαράζ του. Ενώ φήμες τον θέλουν να τα πουλάει ώστε να αγοράσει ακόμα ακριβότερα μοντέλα, όπως π.χ. μια Ferrari 250 GTO.

Η συλλογή πάντως θα δημοπρατηθεί από τον οίκο RM Sotheby’s, στα πλαίσια της καθιερωμένης δημοπρασίας του στο Monterey της California, στις 13-15 Αυγούστου 2015. Δείτε αναλυτικά τα αυτοκίνητα της συγκεκριμένης συλλογής αλλά και τα υπόλοιπα μοντέλα που πρόκειται να δημοπρατηθούν τις ίδιες μέρες στο Monterey.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube