Στο σφυρί η Porsche 917K του Steve McQueen από την ταινία Le Mans

Στο σφυρί η Porsche 917K του Steve McQueen από την ταινία Le Mans

Δεν είναι η πρώτη φορά που μία Porsche 917 βγαίνει σε δημοπρασία. Ετούτη εδώ όμως, βαμμένη στα χρώματα της Gulf, έχει και μια δεύτερη ιστορία να διηγηθεί, πέρα από τους αγώνες.

Η συγκεκριμένη Porsche 917Κ, με αριθμό πλαισίου 917-031/026, αποτέλεσε αρχικά το αγωνιστικό των Mike Hailwood/David Hobbs στο Le Mans του 1970. Η ίδια δεν τα κατάφερε τόσο καλά, καθώς εγκατέλειψε λόγω εξόδου στη βροχή, στον 49ο γύρο. Η επαφή της όμως με το θρυλικό αγώνα δεν περιορίζεται εκεί, καθώς αποτέλεσε ένα από τα οχήματα που χρησιμοποίησε ο Steve McQueen για τα γυρίσματα της θρυλικής ταινίας Le Mans.

Διαβάζοντας για την ιστορία της, από το 1971 μετασκευάστηκε σε 917 Spyder για να συμμετάσχει στο European InterSerie Championship, ως Group 7, μέχρι και το 1973. Από εκεί και πέρα πέρασε στα χέρια συλλεκτών, με τον τελευταίο από αυτούς να απευθύνεται στην Porsche ώστε να το επαναφέρει στην αρχική του κατάσταση. 

Όπως αναφέρει και στην παρουσίασή του ο οίκος RM Sotheby’s, «ο σημερινός ιδιοκτήτης απέκτησε το αυτοκίνητο στη μορφή Spyder πριν από μια δεκαετία και έκτοτε το έχει αποκαταστήσει πλήρως, επαναφέροντάς το στις αρχικές του προδιαγραφές με τον Gulf χρωματισμό του Le Mans. Η αποκατάσταση πραγματοποιήθηκε χωρίς να ληφθεί υπόψη στο κόστος και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, από αισθητικής απόψεως. Από την εντυπωσιακή σχεδίαση και το χρωματισμό, έως την αδιαμφισβήτητη συμφωνία του 12 κυλίνδρου μπόξερ σε πλήρεις στροφές».

917

Η σχετική δημοπρασία πρόκειται να λάβει χώρα στο Monterey, τον ερχόμενο Αύγουστο. Όσο για την τιμή που αναμένεται να πιάσει το αυτοκίνητο, υπολογίζεται μεταξύ 13 και 15 εκ. ευρώ. Εάν λοιπόν είσαστε συλλέκτης με τη  αντίστοιχη οικονομική επιφάνεια και μπορείτε να αναγνωρίσετε την αξία μίας 917Κ, έστω και αν αυτή δεν κουβαλάει σοβαρή προίκα από νίκες, ιδού η ευκαιρία. Εάν πάλι σας έλκει περισσότερο η υστεροφημία του «King of cool», Steve McQueen, επιτρέψτε μας να προτείνουμε εναλλακτικά και το σπίτι του, στο Malibu, που βρίσκεται και αυτό σε φάση αναζήτησης νέου ιδιοκτήτη, πάλι μέσω του οίκου Sotheby’s. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube