Στο San Francisco άγνωστοι αναποδογυρίζουν Smart

Στο San Francisco άγνωστοι αναποδογυρίζουν Smart

Πριν λίγες μέρες τέσσερα Smart fortwo βρέθηκαν γυρισμένα όρθια, ανάποδα ή στο πλάι στους δρόμους του San Francisco.

Φαίνεται πως το νέο παιχνίδι κάποιον κατοίκων του San Francisco είναι να αναποδογυρίζουν τα Smart fortwo που βρίσκουν παρκαρισμένα στους δρόμους της πόλης.

Τη νύχτα της περασμένης Δευτέρας άγνωστοι αναποδογύρισαν τέσσερα Smart fortwo σε δύο γειτονιές του San Francisco. Η αστυνομία δεν γνωρίζει ακόμα αν οι ενέργειες έγιναν για πλάκα ή αν πρόκειται για κάποια μορφή διαμαρτυρίας για το αυξημένο κόστος ζωής στην πόλη, για το οποίο σύμφωνα με κάποιους ντόπιους ευθύνονται οι υψηλές αποδοχές των εργαζόμενων στη Silicon Valley.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι στη περίπτωση ενός τουλάχιστον από τα αναποδογυρισμένα Smart οι δράστες ήταν μια ομάδα οκτώ νεαρών με κουκούλες. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας η πράξη τους θεωρείται κακούργημα. Όμως χωρίς ακόμα να έχει προσαχθεί κάποιος ύποπτος ο λόγος για τον οποίο αναποδογυρίζονται τα Smart παραμένει άγνωστος.



Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που κάποια Smart fortwo πέφτουν θύματα βανδαλισμού τέτοιου τύπου. Αντίστοιχα περιστατικά είχαν καταγραφεί για πρώτη φορά το 2005 στον Καναδά, ενώ το 2009 στο Άμστερνταμ άγνωστοι είχαν σπρώξει μερικά Smart fortwo μέσα στα κανάλια της πόλης.

[Πηγές: The Guardian, Mashable]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube