Στην πρέσα το τελευταίο καινούργιο Evo! [+video]

Στην πρέσα το τελευταίο καινούργιο Evo! [+video]

Ποιος το έκανε; Γιατί; Και ποια ήταν η τελευταία επιθυμία του αυτοκινήτου πριν πεθάνει;

Ξέρουμε ότι η παραγωγή του θρυλικού Mitsubishi Lancer Evolution, ή απλά Evo, σταμάτησε το 2015. Και ότι από τα 1.600 Evo Final Edition της τελευταίας παρτίδας, το απολύτως τελευταίο, το Νο.1600, δημοπρατήθηκε από τη Mitsubishi για φιλανθρωπικό σκοπό και αγοράστηκε αντί $76.400.

Τότε, πώς στην ευχή βρέθηκε ένα ακόμα ολοκαίνουργιο Evo και μάλιστα κατέληξε στην πρέσα;

Την παράξενη ιστορία διηγείται στο αμερικανικό Road & Track η συγγραφέας μυθιστορημάτων best-seller, Maggie Stiefvater.

Η Stiefvater έμαθε ότι το συγκεκριμένο Evo θα καταστρεφόταν. Γιατί; Διότι απλά ήταν ένα μοντέλο προπαραγωγής, που είχε περάσει τη ζωή του σε διάφορες εκθέσεις. Και ως μοντέλο προπαραγωγής, δεν είχε αριθμό πλαισίου VIN, οπότε σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει κι έπρεπε υποχρεωτικά να καταστραφεί ώστε να μη γίνει αντικείμενο λαθρεμπορίας.

Το Evo Final Edition αυτό βρέθηκε ξεχασμένο σε αποθήκη της Mitsubishi Motors USA και, πριν πάει στην πρέσα, η Stiefvater συμφώνησε με την εταιρεία να το οδηγήσει και να γράψει ένα σχετικό άρθρο.

Σκέφτηκε λοιπόν πως στους μελλοθανάτους στις ΗΠΑ, παραδοσιακά δίνεται η ευκαιρία να επιλέξουν το αγαπημένο τους γεύμα, ως τελευταία τους επιθυμία πριν εκτελεστούν. Και το Evo, ως rallycar στην ψυχή, διάλεξε να φάει χώμα. Έτσι η συγγραφέας το πήγε σε μια αποξηραμένη λίμνη, βόρεια του San Francisco, όπου το τάισε άφθονες πάντες και ντόνατς.

Evo τελευταία επιθυμία

Ύστερα, πήγε να παρακολουθήσει την εκτέλεσή του στην πρέσα. «Πήγαινε μόνη σου», της είπε ο φύλακας, «δεν μπορώ να το παρακολουθήσω αυτό». Η Stiefvater μπόρεσε. Διότι, ως κάτοχος η ίδια ενός Evo βελτιωμένου με 450 άλογα, ήξερε ότι το αυτοκίνητο μπορεί να πέθαινε, αλλά ο μύθος του Evo θα παρέμενε ζωντανός για πολλά, πολλά χρόνια.

[Πηγή: Road & Track]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube