Αντίο στο Lancer Evo από τη Mitsubishi [video]

Αντίο στο Lancer Evo από τη Mitsubishi [video]

H Mitsubishi λέει αντίο στο Lancer Evo με ένα εντυπωσιακό φιλμάκι διάρκειας 6,5 λεπτών…

Η Mitsubishi έδωσε στη δημοσιότητα ένα video που δείχνει την παραγωγή της τελευταίας εκδοχής του Lancer Evolution στο εργοστάσιο της Mizushima στη δυτική Ιαπωνία.

Το φιλμ που ακολουθεί τo Lancer Evo Final Edition κατά τη διαδρομή του στη γραμμή παραγωγής, παρουσιάζει επίσης και κάμποσους επικεφαλής τμημάτων της που εργάζονται πάνω στη δέκατη γενιά του θρυλικού αυτοκινήτου που βασιζόταν στο Lancer. Δυστυχώς, το video είναι στα ιαπωνικά και δεν είναι υποτιτλισμένο, αλλά παρόλα δείχνει εύληπτα πόσο απαιτητική είναι η παραγωγή αυτού του εμβληματικού τούρμπο rallycar.   

Στην Ιαπωνία, το Evo Final Edition βασίζεται στο γιαπωνέζικων προδιαγραφών Evo GSR που ανεβάζει την αποδιδόμενη ισχύ του 4κύλινδρου δίλιτρου μοτέρ τούρμπο από τους 301 στους 313 PS στις 6.500 rpm και από τη μέγιστη ροπή των 43,0 kgm στα 43,7 στις 3.500 rpm.



Αρχικά το Final Edition προγραμματιζόταν για 1.000 κομμάτια και όλα για την JDM. Στη συνέχει προβλέφτηκαν και αυτοκίνητα για εξαγωγή των οποίων τον αριθμό δεν γνωρίζουμε. Όπως και τα ιαπωνικά, έτσι και τα αυτοκίνητα εξαγωγής, που αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε αν και πόσα μπορεί να έρθουν στην Ελλάδα, εξάγονται στάνταρ με 18άρες ζάντες BBS, 4πίστονα φρένα Brenbo, δερμάτινα μπάκετ της Recaro με κόκκινες ραφές, σήμανση «Final Edition» και πλακίδιο με αρίθμηση, αμορτισέρ Bilstein με ελατήρια Eibach και την επιλογή για κόκκινο ή ασημί χρώμα.

Εμείς να σημειώσουμε ότι παρά την επίσημη διακοπή, το τέλος του Evo, ενός αυτοκινήτου που βασιζόταν πάνω στο Lancer σεντάν, η παρουσία του θα μείνει ανεξίτηλη στην αυτοκινητική ιστορία.  

[Πηγή Mitsubishi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube