Στην κατάψυξη μια Bugatti Centodieci [video]

Στην κατάψυξη μια Bugatti Centodieci [video]

Μια Bugatti Centodieci πέρασε αρκετές μέρες στην κατάψυξη έτσι ώστε οι τεχνικοί της γαλλικής φίρμας να διαβεβαιωθούν για την άψογη λειτουργία της σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός.

Η Bugatti παρουσίασε την κόστους €8 εκατ. Centodieci το 2019 στο Pebble Beach της Καλιφόρνια, αλλά η εξέλιξη και οι δοκιμές της συνεχίζονται ακόμα.

Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών στο Nürburgring το μοντέλο ταξίδεψε στις ΗΠΑ για να δοκιμαστεί η λειτουργία του στις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού. Αφού το γαλλικό hypercar λειτούργησε υποδειγματικά στους 45°C ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσει θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.

Βugatti Centodieci

Η συνταγή της δοκιμής ήταν απλή. Η Bugatti πάρκαρε μια Centodieci σε ένα ψυχρό θάλαμο για μερικές μέρες έτσι ώστε όλες οι βίδες τιτανίου και τα εξαρτήματα από ανθρακόνημα να φτάσουν τους -20°C. Μόλις η επιθυμητή θερμοκρασία επιτεύχθηκε, η ομάδα εξέλιξης εξέτασε εξονυχιστικά κάθε λειτουργία του μοντέλου.

«Όπως και κάθε μας μοντέλο, η Centodieci πρέπει να δουλεύει άψογα ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες», δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής ειδικών πρότζεκτ της Bugatti, Carl Heilenkötter, σχετικά με τη δοκιμή. «To οφείλουμε αυτό στην ιστορία μας και στους πελάτες μας.»

Ο κύκλος δοκιμών όμως δεν τελείωσε για τη Centodieci. Πριν μπει στην παραγωγή το hypercar των 1.600 PS θα δοκιμαστεί σε υψηλές ταχύτητες μέχρι την ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα των 380 km/h και θα πρέπει να ολοκληρώσει επιτυχώς ένα ακόμα τεστ αντοχής διανύοντας συνολικά 30.000 km.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube