Η Βugatti Centodieci πέρασε το τεστ των υψηλών θερμοκρασιών

Η Βugatti Centodieci πέρασε το τεστ των υψηλών θερμοκρασιών

Το μοντέλο της Bugatti ταξίδεψε το καλοκαίρι στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ για να δοκιμαστεί η λειτουργία του σε υψηλές θερμοκρασίες.

Η Bugatti παρουσίασε την κόστους €8 εκατ. Centodieci το 2019 στο Pebble Beach της Καλιφόρνια αλλά η εξέλιξη και οι δοκιμές της συνεχίζονται ακόμα. Τα πρώτα αυτοκίνητα θα ξεκινήσουν να παραδίδονται στους κατόχους το 2022.

Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών στο Nürburgring το μοντέλο ταξίδεψε στην Αμερική για να δοκιμαστεί η λειτουργία του στις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού.

Μία ομάδα από 27 άτομα μία Centodieci, τρεις Chiron Pur Sports και τέσσερις Chiron Super Sports πέρασαν τρεις εβδομάδες στις ΗΠΑ οδηγώντας σε υψηλές θερμοκρασίες που δοκίμαζαν τα όρια ανθρώπων και μηχανών. Το ταξίδι τους ξεκίνησε από την Καλιφόρνια διασχίζοντας 800 km μέχρι τις ερήμους της Αριζόνα. H διαδρομή περιλάμβανε τραχύς δρόμους, αναβάσεις βουνών, οδήγηση σε συνθήκες κίνησης στη πόλη αλλά και ένα κλειστό στην κυκλοφορία κομμάτι δρόμου, όπου οι Βugatti άγγιξαν τα 320 km/h.

Tα οχήματα κατά τη διάρκεια της δοκιμής ήταν εξοπλισμένα με 200 αισθητήρες που παρείχαν δεδομένα στην ομάδα εξέλιξης. Ο επικεφαλής εξέλιξης οχημάτων της Bugatti εξήγησε πως κατά τη διάρκεια δοκιμών σε υψηλές θερμοκρασίες η ομάδα εστιάζει κυρίως στο σασί, τον κινητήρα, την μετάδοση, την θερμική διαχείριση και τα ηλεκτρικά του αυτοκινήτου.

Centodieci

Ο τεχνικός διευθυντής του project πρόσθεσε πως οι δοκιμές σε υψηλές θερμοκρασίες είναι υψίστης σημασίας καθώς έτσι η Βugatti μπορεί να είναι βέβαιη ότι η Centodieci, όπως και κάθε άλλη Bugatti, θα μπορεί να αποδώσει εξίσου καλά σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Να σημειωθεί ότι η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια των δοκιμών κυμαινόταν στους 45° C.

Σύμφωνα με τη Bugatti οι δοκιμές ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και η Centodieci των 1.600 PS έκανε ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στους αγοραστές της.

Πριν μπει στην παραγωγή το hypercar θα δοκιμαστεί σε υψηλές ταχύτητες μέχρι την ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα των 380 km/h και θα πρέπει να ολοκληρώσει επιτυχώς ένα ακόμα τεστ αντοχής διανύοντας 30.000 km.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube