Στη μέση των σημερινών τιμών συμβατικών και ηλεκτροκίνητων οχημάτων η τιμή των EV το 2025

Στη μέση των σημερινών τιμών συμβατικών και ηλεκτροκίνητων οχημάτων η τιμή των EV το 2025

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η μέση τιμή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων το 2025 θα εξισωθεί με τη μέση τιμή των συμβατικών σήμερα.

Ο Ευάγγελος Μπεκιάρης, διευθυντής του Ινστιτούτου Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο), εκτιμά ότι η μέση τιμή των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων θα εξισωθεί με τη μέση τιμή των συμβατικών σήμερα.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Σε δηλώσεις του στο AME-ΜΠΕ, ο Ευάγγελος Μπεκιάρης ανέφερε ότι ο κλιματικός νόμος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει ως στόχο τη μείωση των εκπομπών ρύπων και την αύξηση της οδικής ασφάλειας, γεγονός που αναμένεται να επιφέρει μειώσεις στις τιμές των ηλεκτρικών μοντέλων και την ίδια στιγμή αύξηση στις τιμές των συμβατικών. 

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι από το 2035 και έπειτα, χρονιά από την οποία στην Ευρώπη θα πωλούνται αποκλειστικά οχήματα με μηδενικούς ρύπους θα υπάρξουν σταδιακά αντικίνητρα για τα συμβατικά αυτοκίνητα που θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται στους δρόμους.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Όσο για τους σταθμούς φόρτισης, τόνισε ότι υπάρχει σημαντικό ζήτημα με την επάρκεια τους μέσα στον αστικό ιστό, ωστόσο μέσα στα επόμενα δύο χρόνια ευελπιστεί ότι θα υπάρξει σημαντική βελτίωση καθώς η πολιτεία προβλέπει την τοποθέτηση ενός σταθμού φορτιστής ανά 1.000 κατοίκους. 

Πηγή: AME-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube