Στην παραγωγή το Yamaha Sports Ride;

Στην παραγωγή το Yamaha Sports Ride;

Το Yamaha Sports Ride Concept θα μπορούσε να μπει στην παραγωγή 1.500άρη βενζινοκινητήρα τούρμπο.

Νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Yamaha σχεδιάζει να βάλει σε παραγωγή το ενδιαφέρον Sports Ride Concept, ένα από τα εντυπωσιακότερα εκθέματα του εφετινού Tokyo Motor Show.

Αρχικά, λένε οι ίδια αναφορές, το αυτοκίνητο θα κάνει την πρεμιέρα του σε έκδοση προ-παραγωγής μέσα στα επόμενα δύο χρόνια και πάλι στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της γενέθλιας χώρας του, με πρόγραμμα παραγωγής τέλος του 2017 ή μέσα στο 2018.

Να θυμίσουμε ότι το Sports Ride Concept, που το στιλ του είναι διά χειρός του πρώην σχεδιαστή της Toyota, Dezi Nagaya, έχει κόμπακτ μέγεθος με 3,9 m μήκος, 1,72 πλάτος και 1,17 m ύψος. Για το αυτοκίνητο παραγωγής, πιστεύεται ότι η Yamaha στοχεύει σε βάρος μόλις 750 kg. To σχέδιο του πρωτοτύπου με τις πολλές ακμές θα αποκτήσεις πιο συμβατική εικόνα, ενώ η καμπίνα θα μεταφερθεί σχεδόν αυτούσια από το πρωτότυπο.



Η Yamaha ούτε στο Tokyo Motro Show ούτε μέχρι τώρα έχει κάνει κάποια αναφορά σχετικά με τον κινητήρα που θα κινεί το Sports Ride Concept, αλλά νέοι ψίθυροι θέλουν αυτός να είναι ένας 1.500άρης τούρμπο. Με την παραδοχή ότι ένας τέτοιος θα αποδίδει μέγιστη ισχύ ανάμεσα στους 170 με 200 PS, τότε και με δεδομένο το βάρος του αυτοκινήτου το ειδικό βάρος θα είναι 3,7-4,4 kg/PS, αναλογία που ακούγεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για ένα σούπερκαρ μικρού κυβισμού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Yamaha θα δώσει τιμή εκκίνησης για το Sports Ride Concept περίπου τις €50.000.

[Πηγή motoring.com.au]


 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube