Στη Magna Steyr η κατασκευή των BMW Ζ4 και Toyota Supra

Στη Magna Steyr η κατασκευή των BMW Ζ4 και Toyota Supra

Κατασκευαστής επί συμβάσει θα είναι η Magna Steyr για τα δύο νέα σπορ αυτοκίνητα που έχουν εξελίχτηκαν από κοινού από την BMW και την Toyota.

Η Toyota ήρθε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης με μια προεπισκόπηση της επερχόμενης Supra, μέσω του GR Supra Racing Concept. Ωστόσο, το μοντέλο παραγωγής αργεί ακόμη και εκτιμάται ότι θα λανσαριστεί στην αγορά σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα.

Η Toyota δήλωσε στη Γενεύη ότι θα χρησιμοποιήσει τη σπορ Supra για να λειτουργήσει ως μοντέλο υποδοχής για να φέρει περισσότερη συναισθηματική γοητεία στη φίρμα.



Η BMW από τη μεριά της οργανώσει την πρεμιέρα της δικής της έκδοσης, ένα ρόουντστερ, για το προσεχές καλοκαίρι με βάση τη πρωτότυπο Z4 που έδειξε στην Monterey Car Week στο Pebble Beach στην California τον περασμένο Αύγουστο.



Η Magna International αρνήθηκε να πει εάν η μονάδα της, η Magna Steyr, θα κατασκευάσει τα δύο αυτοκίνητα. «Δεν έχει γίνει ανακοίνωση από την BMW ή την Toyota και επομένως δεν είμαστε σε θέση να σχολιάσουμε», δήλωσε εκπρόσωπος της Magna.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες χρησιμοποιούν το εργοστάσιο της Magna Steyr στο Graz της Αυστρίας για να κατασκευάσουν εξειδικευμένα αυτοκίνητα ή όταν η ανάγκη για παραγωγή έχει τερματίσει την παραγωγική ικανότητα στα δικά τους εργοστάσια.

Το εργοστάσιο της Magna Steyr έχει κατασκευάσει μεταξύ άλλων τη Mercedes G-Class από το 1979. Παράγει επίσης μοντέλα BMW της 5 Series με συμβατικούς και επαναφορτιζόμενους υβριδικούς κινητήρες. Η παραγωγή της Jaguar E-Pace ξεκίνησε επίσης εκεί στα τέλη του 2017 και η I-Pace θα προστεθεί κατά τη διάρκεια του τρέχοντος τριμήνου.

Η Magna είπε ότι το εργοστάσιό της θα κατασκευάσει περίπου 200.000 οχήματα εφέτος.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube