Στη Βρέμη θα κατασκευάζονται τα ηλεκτρικά μοντέλα της Mercedes-Benz

Στη Βρέμη θα κατασκευάζονται τα ηλεκτρικά μοντέλα της Mercedes-Benz

Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι τα μοντέλα του ηλεκτρικού της brand, του EQ, θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Βρέμης. Την αρχή θα κάνει το 2019 ένα SUV.

Σε λιγότερο από τρία χρόνια από σήμερα θα ξεκινήσει η παραγωγή του μοντέλου της οικογένειας EQ της Mercedes-Benz.

Το πρώτο μοντέλο που θα βγει από τη γραμμή παραγωγής θα είναι ένα SUV, το 2019. Θα είναι ουσιαστικά η έκδοση παραγωγής του Mercedes-Benz Generation EQ που είδαμε στο πρόσφατο Σαλόνι του Παρισιού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το Mercedes-Benz Generation EQ φωτίζει το Παρίσι με 408 PS [video]

Στο ίδιο εργοστάσιο θα κατασκευάζονται και όλα τα υπόλοιπα μοντέλα EQ, που σύμφωνα με τον προγραμματισμό αναμένεται να φτάσουν τα 10. Από τη στιγμή που θα παρουσιαστεί το πρώτο πάντως, δε θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ για τα υπόλοιπα.

Σύμφωνα με λεγόμενα του Gorden Wagener, του επικεφαλής σχεδιασμού της Daimler, η έκδοση παραγωγής του Generation EQ θα έχει ελάχιστες διαφορές σε σχέση με το πρωτότυπο. Τα νέα EQ μοντέλα, αρχικά θα δραστηριοποιηθούν στις πλέον βασικές και δημοφιλείς κατηγορίες για το «αστέρι», δηλαδή τα SUV και τα σεντάν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: H Mercedes-Benz κατοχυρώνει το όνομα EQ για τα ηλεκτρικά της μοντέλα

Ο Wagener χαρακτήρισε τα εν λόγω μοντέλα ιδιαίτερα πρωτοποριακά, ακόμα και με το δεδομένο ότι εσωτερικά η εταιρεία έχει κάνει κι άλλα σημαντικά βήματα επί της ηλεκτροκίνησης.

Τέλος, ανέφερε ότι θα υπάρξουν και μοντέλα με σπορ οδηγικό χαρακτήρα, αφού το πακέτο μπαταριών της εταιρείας είναι συμβατό με κάτι τέτοιο.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube