Στάχτη και μπούρμπερη μία Ferrari F40 στην Ιαπωνία! [video]

Στάχτη και μπούρμπερη μία Ferrari F40 στην Ιαπωνία! [video]

Από τον παράδεισο στην κόλαση, η απόσταση είναι ενίοτε μικρή. Τη μία στιγμή οδηγείς μία Ferrari F40 στην περίφημη διαδρομή Hakone Turnpike της Ιαπωνίας και την άλλη μένεις να κοιτάς τα αποκαΐδια.

Μία Ferrari F40 καταστράφηκε ολοσχερώς στην περίφημη Hakone, μία διαδρομή που γνωρίζουν καλά οι λάτρεις των εξομοιωτών οδήγησης. Η φωτιά δεν προκλήθηκε από έξοδο αλλά από κάποιο πρόβλημα στο διαμέρισμα του κινητήρα. Ο οδηγός της, απολαμβάνοντας προφανώς τη διαδρομή, αντιλήφθηκε καπνό να γεμίζει την καμπίνα. Με ασφάλεια ακινητοποίησε το όχημά του και βγήκε από αυτό. Δυστυχώς όμως δεν κατάφερε να το σώσει από την πυρκαγιά που θα ακολουθούσε.

Το περιστατικό αυτό συνέβη εχθές, οκτώ Μαΐου. Δεν το κρύβουμε μάλιστα πως μας ξυπνά μνήμες από μία αντίστοιχη ιστορία που είχε συμβεί πέρυσι, με μία F40 να τυλίγεται στις φλόγες στο Μονακό. Μόνο που εκεί η άμεση επέμβαση των πυροσβεστών περιόρισε την πυρκαγιά και έτσι το αυτοκίνητο θα μπορέσει να επισκευαστεί. Εδώ, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. 

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως η Ferrari F40 ήταν το τελευταίο μοντέλο που έφερε την υπογραφή του ίδιου του Enzo. Επρόκειτο για τον αντικαταστάτη της 288 GTO. Ένα εμβληματικό μοντέλο που κατασκευάστηκε σε μόλις 1.315 αντίτυπα. Ο κινητήρας της είναι ένας V8, 2,9 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 478 ίππους και 577 Nm ροπής. Για πολλούς θεωρείται το καλύτερο σπορ αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε ποτέ και σαφώς έχει ιδιαίτερη συλλεκτική και συναισθηματική αξία. 

Τώρα για τον ατυχή ιδιοκτήτη, το πιο πιθανό είναι πως το αυτοκίνητό του ήταν ασφαλισμένο και έτσι θα αποζημιωθεί από την ασφάλεια. Παρόλα αυτά, τα χρήματα δεν θα το φέρουν πίσω. Είτε θα ζήσει με την ανάμνηση είτε θα δυσκολευτεί αρκετά και θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, να αγοράσει κάποια άλλη F40, από αυτές που βγαίνουν κατά καιρούς σε δημοπρασίες. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube