Στα σκαριά συνεργασία Huawei Technologies και Changan Automobile

Στα σκαριά συνεργασία Huawei Technologies και Changan Automobile

Ο παγκόσμιος τεχνολογικός κολοσσός Huawei Technologies φέρεται να βρίσκεται σε συνομιλίες με την Changan Automobile για την πώληση περίπου του 40% των μετοχών του σε μια νεοσύστατη εταιρεία λογισμικού και ανταλλακτικών «έξυπνων» συστημάτων και εξαρτημάτων

Huawei and Changan

Με αξία 35,09 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η πρωτοβουλία της Huawei Technologies στοχεύει στην προσέλκυση επενδύσεων από βασικούς παράγοντες της αυτοκινητοβιομηχανίας, με την Changan Automobile να ανοίγει την αυλαία.

Η Huawei, γνωστή για την τεχνολογία αιχμής της, θα ιδρύσει μια εταιρεία αφιερωμένη στην έρευνα και ανάπτυξη, καθώς και στην παραγωγή έξυπνων συστημάτων και εξαρτημάτων οδήγησης. Αυτό το εγχείρημα αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης της Huawei στην βιομηχανία κατασκευής αυτοκινήτων και του οράματός της για ένα έξυπνο, διασυνδεδεμένο μέλλον. Η Changan θα είναι ένας εξέχων συμμετέχων σε αυτή την προσπάθεια, με σχέδια να αποκτήσει έως και το 40% των ιδίων κεφαλαίων της νέας εταιρείας.

Μάλιστα, οι εξελίξεις οδηγούν σε υπογραφή «Μνημονίου Επενδυτικής Συνεργασίας» μεταξύ της Changan Automobile και της Huawei Technologies. Ως μέρος της στρατηγικής συνεργασίας, η Changan Automobile και η μητρική της εταιρεία, China Ordnance Equipment Group Co., Ltd. (γνωστή και ως China Southern Industries Group Co., Ltd.), εξετάζουν το ενδεχόμενο να αποκτήσουν περίπου το 35% και το 5% της νέας εταιρείας, αντίστοιχα. Το ποσό εξαγοράς της Changan και της μητρικής της εταιρείας θα κυμανθεί μεταξύ 11,2-14 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Changan Automobile αναμένεται να ενώσει (ξανά) τις δυνάμεις της με την Huawei Technologies για το μέλλον της αυτοκίνησης

Avatr 12

Η συνεργασία μεταξύ Changan και Huawei έχει τη δυνατότητα να επιταχύνει την ανάπτυξη ευφυών δυνατοτήτων full-stack. Αυτός ο μετασχηματισμός θα εκτοξεύσει την Changan από μια παραδοσιακή αυτοκινητοβιομηχανία σε μια έξυπνη εταιρεία τεχνολογίας κινητικότητας χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Με έμφαση στην καινοτομία, αυτή η κοινοπραξία έχει έναν φιλόδοξο στόχο – να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε και βιώνουμε την οδήγηση.

Επιπλέον, κι άλλοι σημαντικοί παίκτες στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων των FAW Group και Dongfeng Motor Group, φέρεται να βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Huawei για να εξασφαλίσουν μειοψηφικά μερίδια έως και 5% έκαστος στο νέο εγχείρημα.

Ενώ η Huawei σκέφτεται να πουλήσει ένα σημαντικό μέρος των μετοχών της, αναμένεται να διατηρήσει τη θέση του μεγαλύτερου μετόχου για τουλάχιστον τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια, με μερίδιο μεταξύ 40 έως 50%.

Luxeed S7

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι πιο λεπτές λεπτομέρειες της συμφωνίας, όπως η συγκεκριμένη κατανομή και η αποτίμηση των μεριδίων, δεν έχουν οριστικοποιηθεί και είναι πιθανό να υπάρξουν αλλαγές. Επιπλέον, η συμφωνία θα υπόκειται σε ρυθμιστική έγκριση, διασφαλίζοντας τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς του κλάδου.

Μέχρι στιγμής, τόσο η Changan Automobile όσο και η Huawei αρνήθηκαν να δώσουν περαιτέρω σχόλια ή λεπτομέρειες γύρω από τη συγκεκριμένη συνεργασία. Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι δύο εταιρείες φιλοδοξούν να γίνουν ηγέτες παγκόσμιας κλάσης στη βιομηχανία έξυπνων συστημάτων οδήγησης και εξαρτημάτων αυτοκινήτου.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube