Σου περισσεύουν $40 εκατ; Τότε μπορείς να πάρεις την σπάνια Ferrari 412P

Σου περισσεύουν $40 εκατ; Τότε μπορείς να πάρεις την σπάνια Ferrari 412P

Σε δημοπρασία βγαίνει ένα από τα πιο εμβληματικά αγωνιστικά της Ferrari από τη δεκαετία του 1960.

Αν έχεις $40 εκατ. και δεν ξέρεις τι να τα κάνεις έχουμε μια πολύ καλή ιδέα. Ο οίκος Bonhams βγάζει σε δημοπρασία μια σπάνια αγωνιστική Ferrari 421Ρ από τη δεκαετία του 1960, στη διάρκεια της Εβδομάδας Αυτοκινήτου του Monterey τον επόμενο μήνα .

Η 412P σχεδιάστηκε από τον Pininfarina και παρουσιάστηκε το 1967. Δεν προορίζονταν για χρήση στο δρόμο, αλλά φτιάχτηκε αποκλειστικά και να παίρνει μέρος σε αγώνες αντοχής.

Ferrari 412P

Η Ferrari κατασκεύασε την 412P στο απόγειο της «κόντρας» της στο Le Mans με τη Ford. Μόνο τέσσερα αντίτυπα κατασκευάστηκαν, το καθένα σύμφωνα με τις προδιαγραφές των ιδιωτικών ομάδων που θα τα έβγαζαν στην πίστα και όλα φορούσαν έναν θηριώδη τετράλιτρο V12. 

Ferrari 412P

Η συγκεκριμένη Ferrari 412P Berlinetta αν και δεν κέρδισε καμία νίκη κατά τη διάρκεια της σεζόν του ντεμπούτου της, τερμάτισε τρίτη στα 1.000 km του Spa με τους Richard Attwood και Lucien Bianchi στο τιμόνι της. Συμμετείχε επίσης το 1967 στον 24ωρο αγώνα του Le Mans και στον6ωρο του Brands Hatch.  

Το 1968, το αυτοκίνητο πουλήθηκε, ξαναβάφτηκε πράσινο και αγωνίστηκε τόσο στην Ευρώπη όσο και στη Νότια Αφρική. Αποσύρθηκε από τους αγώνες αργότερα εκείνο το έτος πριν πουληθεί σε έναν κάτοικο των ΗΠΑ που το μετέτρεψε σε αυτοκίνητο δρόμου.

Ferrari 412P

Το 1969, το αυτοκίνητο αγοράστηκε από τον Chris Cord για να περάσει στη συνέχεια από πολλά χέρια και ιδιωτικές συλλογές μέχρι το 2005 που πέρασε στην κατοχή του σημερινού του ιδιοκτήτη. Παραμένει ταξινομημένο και μπορεί να κυκλοφορεί και έχει αριθμούς που ταιριάζουν με το πλαίσιο, τον κινητήρα, το κιβώτιο ταχυτήτων και όλο το αρχικό του αμάξωμα.

Ferrari 412P

Ωστόσο, δεν αναφέρεται κάπου πόσα χιλιόμετρα έχει διανύσει, αλλά για να είμαστε ειλικρινείς αυτό δεν είναι σημαντικά για ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο όπως αυτό.

H Bonhams δεν έχει κάνει κάποια εκτίμηση για το πού θα κινηθεί η τιμή του αυτοκινήτου, όμως ειδικοί την τοποθετούν ανάμεσα στα $35-40 εκατ. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube