Το σώσιμο της χρονιάς! [video]

Το σώσιμο της χρονιάς! [video]

Όχι μόνο γλίτωσε χωρίς να χάσει θέση, αλλά τράκαραν κι εγκατέλειψαν πολλοί ανταγωνιστές του!

Η θεά Τύχη έβαλε βέβαια για τα καλά το χεράκι της…

Το Grand Prix του Macau είναι ένας αγώνας που γίνεται μέσα στους δρόμους της παλιάς πορτογαλικής αποικίας στην Κίνα. Και η διαδρομή ανάμεσα στις μπαριέρες είναι τόσο στενή, που μπροστά της το Μονακό μοιάζει αεροδρόμιο.

Επόμενο είναι να γίνονται συνεχώς τρακαρίσματα και καραμπόλες. Όπως αυτή στον αγώνα GT3 του 2017 (φωτ, κάτω), όπου ενεπλάκησαν όλα τα αυτοκίνητα εκτός από τέσσερα. Για να μην αναφερθούμε ξανά στο τρομακτικό ατύχημα της Sophia Flörsch στον φετινό αγώνα F3.

Καραμπόλα Macau GT 2017

H 17χρονη Γερμανίδα στάθηκε τελικά τυχερή. Όμως ακόμα πιο τυχερός ήταν ο Yann Ehrlacher στον δεύτερο αγώνα της κατηγορίας WTCR.

Ο 22χρονος Γάλλος είχε επαφή με ένα SEAT Cupra στο φρενάρισμα για τη στροφή Lisboa, στο τέλος της μεγάλης ευθείας μετά την εκκίνηση του αγώνα. Το Honda Type R του γύρισε και η κατάσταση έδειχνε πως δεν θα είχε γυρισμό. Όμως ο Ehrlacher έξυσε ελαφρά την μπαριέρα κάνοντας μια στροφή 360 μοιρών και συνέχισε κανονικά την πορεία του. Κι ενώ οι άλλοι γύρω του τράκαραν μεταξύ τους, αυτός δεν έχασε ούτε μια θέση!

Δείτε το απίστευτο συμβάν από έξω…

…και μετά από μέσα:

Τέλος, για να είστε πληροφορημένοι και να κάνετε φιγούρα στην καφετέρια, θα πούμε ότι ο Ehrlacher είναι γιος της παλιάς, πολύ επιτυχημένης Γαλλίδας οδηγού αγώνων Cathy Muller και ανεψιός του πολυπρωταθλητή Αυτοκινήτων Τουρισμού, Yvan Muller. Ο οποίος Muller, σημειωτέον, έχασε το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο WTCR για μόλις 3 βαθμούς από τον ακόμη γηραιότερο Gabriele Tarquini, που οδηγούσε κι αυτός ένα Hyundai i30 N TCR. 

WTCR championship podium 2018

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube