Κάταγμα σπονδύλου η 17χρονη Flörsch στο Macau F3 GP [video]

Κάταγμα σπονδύλου η 17χρονη Flörsch στο Macau F3 GP [video]

To μονοθέσιό της εκτοξεύτηκε στις κερκίδες, τραυματίζοντας έναν κριτή, δύο φωτογράφους κι έναν άλλο οδηγό.

Ιατρικό ανακοινωθέν από τους οργανωτές του αγώνα λέει ότι η νεαρή Γερμανίδα έχει πόνους στη μέση, αλλά η κατάσταση της υγείας της είναι σταθερή.

Η Sophia Flörsch χτύπησε τον (15ο εκείνη τη στιγμή) Jehan Daruvala στη μεγάλη ευθεία πριν τη στροφή Lisboa, αφού ο 20χρονος Ινδός (junior της Force India) φρέναρε βλέποντας κίτρινη σημαία. Το αποτέλεσμα ήταν το μονοθέσιο της 17χρονης Γερμανίδας να πάθει μεγάλες ζημιές. Εκτός ελέγχου, χτύπησε στο εσωτερικό κερμπ της Lisboa κι απογειώθηκε, πέφτοντας πάνω στο μονοθέσιο του Κινέζου Sho Tsuboi κι από εκεί, τρυπώντας το συρματόπλεγμα, προσγειώθηκε μέσα σε ένα χώρο όπου στέκονταν κριτές και φωτογράφοι.

Το φωτοκύτταρο στο φρενάρισμα για τη Lisboa έδειξε ότι η Flörsch πήγαινε με 276,2 km/h!

H διάγνωση του νοσοκομείου για τον Tsuboi  λέει «πόνοι στη μέση, προς μελλοντική εξέταση».

Ένας κριτής, ονόματι Cahn Cha In, υπέστη κόψιμο στο πρόσωπο, γδαρσίματα στο στομάχι και κάταγμα γνάθου. Ο φωτογράφος Chan Weng Wang διαγνώστηκε με τραύμα στο συκώτι και τελεί υπό παρακολούθηση στο νοσοκομείο, ενώ ο Ιάπωνας συνάδελφός του, Hiroyuki Minami, υπέστη διάσειση κι επίσης παρακολουθείται.

Ο Ferrari junior, Guan Yu Zhou, που ακολουθούσε τη Flörsch όταν συνέβη το ατύχημα –μετά την επανεκκίνηση από ένα Αυτοκίνητο Ασφαλείας– εξήγησε ότι η αιτία της σύγκρουσης ήταν τα κίτρινα προειδοποιητικά φώτα που αναβόσβηναν στην ευθεία.

«Πρώτα απ’ όλα, ήταν μια πολύ τρομακτική στιγμή», είπε ο Zhou, που ανέβαινε στην κατάταξη αφού είχε εκκινήσει τελευταίος λόγω αλλαγής κινητήρα. «Μετά την καμπή Mandarin είδα τα κίτρινα φώτα, αλλά νόμισα ότι ήταν απλά λάθος των κριτών. Η Sophia ήταν πολύ κοντά στον Jehan, οπότε, όταν αυτός φρενάρισε νωρίς, δεν είχε χρόνο να αντιδράσει. Χτύπησε τον Jehan πίσω δεξιά, αυτό τη γύρισε και την έστειλε πετώντας κατευθείαν στη Lisboa, όπου προσγειώθηκε στο άλλο μονοθέσιο. Ελπίζω μόνο να είναι ΟΚ».

Ο επικεφαλής της ομάδας της Flörsch, Frits van Amersfoort, είπε: «Πρέπει να ευχαριστούμε τους αγγέλους που είχε μαζί της σήμερα – και τη φανταστική αντοχή του σασί Dallara». H Florsch έγραψε στο Twitter ότι ήταν «καλά» και «θα υποβληθεί σε εγχείριση τη Δευτέρα».

Για την Ιστορία, τον αγώνα κέρδισε ο Dan Ticktum, ο 19χρονος Βρετανός Red Bull junior, που είχε νικήσει και πέρσι, και ήταν 2ος στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Formula 3. Ο πρωταθλητής 2018, Mick Schumacher, τερμάτισε 5ος στο Macau.

Dan Ticktum Macau 2018

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube