Sold out η Ferrari έως το 2024

Sold out η Ferrari έως το 2024

Όποιος επιθυμεί να αποκτήσει μια νέα Ferrari, θα πρέπει να κάνει υπομονή τουλάχιστον έως το 2024. Τι τραβάν κι αυτοί οι πλούσιοι...

Ferrari

Μετά την Lamborghini και η Ferrari, έκανε γνωστό ότι δε μπορεί να ανταπεξέλθει στην υψηλή ζήτηση που υπάρχει για τα μοντέλα της, με αποτέλεσμα να κλείσει τα βιβλία των παραγγελιών της τουλάχιστον έως το 2024. 

Ο πρόεδρος της Ferrari, John Elkann, σε πρόσφατη σύσκεψη του Δ.Σ. της εταιρείας, ενημέρωσε μετόχους αλλά και τον Τύπο, πως οι παραγγελίες έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ, με την ιταλική φίρμα να αδυνατεί να ανταπεξέλθει σε αυτή την υψηλή ζήτηση. 

Ferrari 296 GTB

Τα μοντέλα με το μεγαλύτερο «ρεύμα» δεν είναι άλλα από την 296 GTB και φυσικά, την Purosangue. Ο Elkann δήλωσε πως όλοι στη Ferrari ήταν σίγουροι ότι η Purosangue «θα έσπαγε ταμεία» αλλά η ζήτηση για το πρώτο ελευθέρου χρόνου όχημα των Ιταλών έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία!

Ωστόσο, η Ferrari, δε μπορεί να αυξήσει την παραγωγή του μοντέλου περισσότερο από το 20% της ετήσιας παραγωγής της, που σημαίνει στην πράξη ότι είναι σε θέση να κατασκευάζει το πολύ, 3.000 Purosangue το χρόνο. 

Ferrari Purosangue

Μάλιστα, ο John Elkann αποκάλυψε ότι η «έκρηξη» στη ζήτηση της Purosangue έγινε αυτομάτως μόλις οι Ιταλοί έκαναν γνωστό ότι το πρώτο SUV της ιστορίας τους θα εφοδιάζεται με ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα 6,5 lt. 

Κατά τη διάρκεια επίσης του διοικητικού συμβουλίου, οι μέτοχοι ενημερώθηκαν ότι η Ferrari θα λανσάρει έως το 2026 τουλάχιστον 15 νέα μοντέλα και φυσικά, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα με σήμα το καλπάζον αλογάκι, το οποίο εξελίσσεται ήδη με στόχο να είναι έτοιμο το 2025. 

Τέλος, ο CEO της Ferrari, Benedetto Vigna, δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την απόφαση της ΕΕ να επιτρέψει και μετά το 2035 τη χρήση θερμικών συνόλων στα αυτοκίνητα, αρκεί αυτά να χρησιμοποιούν συνθετικά καύσιμα, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «οι κινητήρες εσωτερικής καύσης έχουν ακόμα πολλά να δώσουν στην αυτοκινητοβιομηχανία». 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube