Škoduki: Βελτιωμένο pick-up με δύο μοτέρ από Suzuki GSX-R1000

Škoduki: Βελτιωμένο pick-up με δύο μοτέρ από Suzuki GSX-R1000

Κανείς δεν θα πιστέψει πως αυτό το όχημα ξεκίνησε τη ζωή του ως ένα ταπεινό Škoda Felicia.

Η Bennett Built Motorsport, μια εταιρεία που εξειδικεύεται στην κατασκευή αγωνιστικών μονοθέσιων για χωμάτινους αγώνες, παρουσίασε το Škoduki - ένα ξεχωριστό project που παραπέμπει σε Φρανκενστάιν της αυτοκίνησης.

Όλα ξεκίνησαν από ένα ταπεινό Škoda Felicia pick-up του 1995 από το οποίο ελάχιστα μέρη διατηρήθηκαν στο τελικό όχημα. Η καμπίνα τοποθετήθηκε σε ένα custom σωληνωτό σασί και στον εμπρός άξονα μπήκαν δύο (!) κινητήρες από Suzuki GSX-R1000. Τα μοτέρ στέλνουν τη δύναμη στους πίσω τροχούς μέσω δύο συνδεδεμένων κιβωτίων ταχυτήτων που επίσης προέρχονται από τα superbike.

Την εικόνα συμπληρώνει η ανάρτηση αγωνιστικού τύπου και το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Sierra στον πίσω άξονα που εξασφαλίζουν μια τουλάχιστον ενδιαφέρουσα οδική συμπεριφορά.

Skoduki

Πέρα από την "κοπτοραπτική" που έγινε στα μηχανικά μέρη, εντυπωσιακή είναι η δουλειά και στο αμάξωμα του Felicia το οποίο απέκτησε φουσκωμένα φτερα κατασκευασμένα από μέταλλο, φωτιστικά σώματα, προφυλακτήρα και αεραγωγούς από Octavia vRS MK3, νέο καπό και μια γρίλια που φέρει το έμβλημα Škoduki.

Η εξωτερική απόχρωση σε έντονο πορτοκαλί σε συνδυασμό με glossy black στους καθρέπτες, το εμπρός σπλίτερ, τη γρίλια και τους τροχούς εξασφαλίζουν πως το όχημα δεν θα περάσει απαρατήρητο.

Skoduki trasnformation

Το Škoduki θα κάνει πρεμιέρα στην έκθεση Auto-Sport International στο NEC Birmingham ενώ όπως διαβάζουμε από σχόλια στο facebook ο ιδιοκτήτης της BB Motorsport σκοπεύει να το χρησιμοποιήσει ως προσωπικό του όχημα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube