Škoda Αfriq, το αγωνιστικό που παράγει νερό

Škoda Αfriq, το αγωνιστικό που παράγει νερό

Τo Škoda Afriq είναι το νέο αγωνιστικό ράλικαρ της τσεχικής φίρμας και διαθέτει συσκευή παραγωγής... νερού!

Από το 2013 η Škoda έχει δημιουργήσει κόνσεπτ που έχουν αναμφίβολα καταφέρει να τραβήξουν το ενδιαφέρον του κοινού. Σήμερα, ο κατασκευαστής έρχεται να προσθέσει άλλο ένα μοντέλο στην πλούσια γκάμα των πρωτοτύπων του. Ακούει στο όνομα Škoda Afriq και αποτελεί την αγωνιστική έκδοση ράλι του Κamiq. Έχει σύστημα μετάδοσης από το Octavia και μια συσκευή που παράγει νερό από τον ατμοσφαορικό αέρα.

Το Škoda Afriq δημιουργήθηκε από τους μαθητευόμενους του Škoda Vocational School οι οποίοι κατάφεραν να μετατρέψουν το Kamiq σε αγωνιστικό ράλι μέσα τέσσερις μήνες και 2.000 ώρες δουλειάς.

Το όνομα του Škoda Afriq επιλέχθηκε προς τιμή της αγοράς της Βόρειας Αφρικής, όπου η Škoda είναι υπεύθυνη για τις δραστηριότητες του VW Group.

Škoda Αfriq

Για να μετατραπεί το Kamiq σε Škoda Afriq, το B-SUV αποχαιρέτησε τις πίσω πόρτες και μεγάλωσαν οι θόλοι των τροχών του. Επιπλέον, στο καπό τοποθετήθηκαν φώτα LED, στην οροφή δεσπόζει πλέον ένα roof scoop, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει πλέον αεροτομή και μια κεντρική απόληξη εξάτμισης. Όπως είναι φυσικό, η απόσταση από το έδαφος έχει αυξηθεί και το Škoda Afriq πατάει στο έδαφος με ζάντες OZ 15" και χωμάτινα λάστιχα. Το Αfriq είναι βαμμένο στα χρώματα του αγωνιστικού Fabia Rally2 Evο από το οποίο έχει δανειστεί πολλά εξαρτήματα. 

Κάτω από το καπό βρίσκεται το σύστημα κινητήρα-μετάδοσης από το Octavia. Αποτελείται από τον 2.0 TSI απόδοσης 190 PS και 320 Nm o οποίος στέλνει τη ροπή του και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 7τάχυτου σασμάν διπλού συμπλέκτη. 

Škoda Αfriq

Περνώντας στο εσωτερικό, το ταμπλό, τα αγωνιστικά μπάκετ και το τιμόνι προέρχονται από το Fabia Rally2 Evο, ενώ έχει προστεθεί ροοκέιτζ και σύστημα πυρόσβεσης για λόγους ασφαλείας. Οι μαθητευόμενοι επίσης τοποθέτησαν σύστημα πλοήγησης της Garmin και δύο κάμερες με μικρόφωνα οι οποίες καταγράφουν την διαδρομή.

Αυτό όμως που κάνει το Škoda Afriq να διαφέρει είναι μια συσκευή η οποία έχει την δυνατότητα να παράγει νερό και έχει κατασκευαστεί από την ισραηλιτική Watergen. Συγκεκριμένα, η συσκευή παράγει πόσιμο νερό από την υγρασία του ατμοσφαιρικού αέρα. Έτσι ο οδηγός και συνοδηγός μπορούν να πίνουν νερό κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Δυστυχώς, το ιδιαίτερο Škoda Afriq θα παραμείνει πρωτότυπο, μιας και ο Τσέχος κατασκευαστής δεν σκοπεύει να το βάλει στην παραγωγή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube