Shelby GT500 3,8 kg! Να τ’ αφήσω; [video]

Shelby GT500 3,8 kg! Να τ’ αφήσω; [video]

Αυτή η LEGO Mustang Shelby, σε κλίμακα 1:8, είναι πιστότατη στη λεπτομέρεια, αποτελείται από 3.500 «τουβλάκια», ζυγίζει 3,8 kg και κάνει ό,τι και η αληθινή.

Ναι, πράγματι! Η LEGO Mustang Shelby GT500 είναι ένα απολύτως λειτουργικό αυτοκίνητο, φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από LEGO, σύμφωνα με τη Mustangs Daily.

Η LEGO Shelby GT500 κατασκευάστηκε από το Sheepo's Garage, μια εταιρεία εξειδικευμένη στην κατασκευή αυτοκινήτων υψηλής πιστότητας από πλαστικά τουβλάκια. Η πλαστική Shelby χρειάστηκε 3.500 τέτοια «τουβλάκια» για να κατασκευαστεί και το κιτ υφίσταται και πωλείται στην περίπτωση που κάποιος θέλει να το φτιάξει μόνος του.

Η LEGO Shelby GT500 της Sheepo's Garage μπορεί να επιταχύνει, να φρενάρει, ακόμα και να κάνει όπισθεν μέσω ασύρματου χειριστηρίου, όπως κάθε τηλεκατευθυνόμενο παιχνίδι.

Ωστόσο, η Sheepo δεν μπήκε στην περιπέτεια να κατασκευάσει μια μινιατούρα του 5,8λιτρου V8 που φορούσε η αληθινή GT500. Εξάλλου κάτι τέτοιο θα εκτόξευε την τιμή σε δυσθεώρητα ύψη. Αντί του θερμικού μοτέρ λοιπόν, χρησιμοποίησε ένα ηλεκτρομοτέρ και ένα λιλιπούτειο σειριακό 5άρι κιβώτιο ταχυτήτων που διαθέτει και όπισθεν!

Κατά τα λοιπά, η προσήλωση στη λεπτομέρεια είναι παροιμιώδης. Η LEGO Shelby GT500 διαθέτει δισκόφρενα που λειτουργούν κανονικότατα μέσω του πεντάλ (!) και μια αντιγραφή της ανάρτησης. Έτσι όπως και στο αληθινό αυτοκίνητο, υπάρχει και εδώ εμπρός ανάρτηση με γόνατα μακφέρσον και άκαμπτος άξονας με στήριξη τεσσάρων σημείων πίσω, όλα φτιαγμένα από πλαστικό!

[Πηγή MotorAuthority]    

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube