Σε δημοπρασία το Subaru Impreza WRC των ΜcRae, Burns και Vatanen [video]

Σε δημοπρασία το Subaru Impreza WRC των ΜcRae, Burns και Vatanen [video]

To πρώτο Subaru Impreza στην ιστορία που κατέκτησε βαθμούς στο WRC το 1993 και έχει περάσει από τα χέρια θρύλων όπως οι Colin McRae, Richard Burns και Ari Vatanen είναι σε δημοπρασία.

Μπορεί πλέον το νέο Subaru WRX να μην φέρει το προσωνύμιο Impreza αλλά είναι εμπνευσμένο από τα Ιmpreza τα οποία κυριάρχησαν την δεκαετία του '90 στο WRC. Τώρα το πρώτο στην ιστορία Impreza που κατέκτησε βαθμούς στο WRC είναι σε δημοπρασία. Για να αποκτήσει κανείς αυτό το κομμάτι αυτοκινητικής ιστορίας θα πρέπει να ξοδέψει κάπου ανάμεσα στις €450.000 και €650.000. 

Το σασί με νούμερο 93.004 ολοκλήρωσε το Ράλι Χιλίων Λιμνών της Σουηδίας στη 2η θέση με τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 1981 Ari Vatanen πίσω από το τιμόνι. Αυτό ήταν και το πρώτο από τα πολλά βάθρα που θα ακολουθούσαν για τη Subaru η οποία με το Impreza έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος WRC το 1995, 1996 και 1997.

Ο Ari Vatanen δεν ήταν ο μόνος που κάθισε στο αγωνιστικό μπάκετ της Sparco από ανθρακονήματα. Ο Richard Burns και ο πρωταθλητής του WRC το 1995 Colin McRae οδήγησαν και αυτοί το αγωνιστικό με τον δίλιτρο τούρμπο μπόξερ κινητήρα.

Συγκεκριμένα ο ΜcRae με τον συνοδηγό του οδήγησαν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο στο Ράλι Πορτογαλίας του 1994 αλλά αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν εξαιτίας μιας βλάβης στο σύστημα διεύθυνσης. Στη συνέχεια ο Richard Burns συμμετείχε με το αυτοκίνητο στο Ράλι Ινδονησίας και Νέας Ζηλανδίας αλλά το πλήρωμα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει και στις δύο περιπτώσεις.

Impreza WRC

Αργότερα στη ζωή του το συγκεκριμένο Ιmpreza γνώρισε την επιτυχία κατακτώντας τρεις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα Ράλι της Αυστραλίας την περίοδο μεταξύ 1996 και 1998. Να σημειωθεί ότι παρόλη την πλούσια ιστορία του από συμμετοχές σε αγώνες το όχημα έχει διατηρήσει την εμφάνιση του και τις Group A προδιαγραφές του.

Το Subaru Impreza WRC του 1993 θα τεθεί σε δημοπρασία από τον οίκο δημοπρασιών Artcurial στις 24 Οκτωβρίου.

[Πηγή: Artcurial]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube