Σε δημοπρασία μία σπάνια Alfa Romeo 75

Σε δημοπρασία μία σπάνια Alfa Romeo 75

Μία ιδιαίτερα ξεχωριστή Alfa Romeo 75, δημιούργημα της Carrozzeria Castagna είναι έτοιμη να βγει στο σφυρί.

Το 1985, οι Μιλανέζοι παρουσίασαν της Alfa Romeo 75, ένα σπορ σεντάν που ήρθε για να αντικαταστήσει την Giulietta και να τεθεί αντιμέτωπο με την BMW E30.

Παρέμεινε στην κυκλοφορία για επτά περίπου χρόνια, παραδίδοντας τα σκήπτρα της στην Alfa 155. To 1994, η Carrozzeria Castagna παρέλαβε ένα κομμάτι που κατασκευάστηκε το 1987, για να την μετατρέψει σε ένα άκρως ξεχωριστό αυτοκίνητο που πρωταγωνίστησε στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης το 1995.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, με την πρωτοποριακή εμφάνιση, φαίνεται πως είχε δεχτεί έντονες επιρροές από την Alfa Romeo Sprint Zagato. Είχε λάβει μάλιστα κανονική άδεια για κυκλοφορία στους δρόμους, μιας και ήταν βασισμένο σε μοντέλο παραγωγής. Παρά ταύτα όμως, η Alfa Romeo 75 πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της σε ένα γκαράζ.

Έχοντας λάβει τις περιποιήσεις της Carrozzeria Castagna, αυτή η ιδιαιτέρως σπάνια Alfa Romeo 75 αναμένεται να φτάσει ακόμα και €160.000

Alfa Romeo 75

Ως εκ τούτου, έχει διανύσει μόλις 2.500 km και βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, με μόνη εξαίρεση κάποια μικρά, σκουριασμένα τμήματα, που μαρτυρούν το πέρασμα του χρόνου.

Η Carrozzeria Castagna, θέλοντας να ξεχωρίσει την δική της Alfa Romeo 75 (κάτι που σίγουρα πέτυχε με την αντισυμβατική έως εκκεντρική εμφάνιση) της έδωσε το πρωσονύμιο «Vittoria». Το ατσάλινο πλαίσιο έχει καλυφθεί από πάνελ αλουμινίου, ενώ το εσωτερικό έχει ντυθεί με δέρμα σε σκούρο πράσινο χρώμα, που πλαισιώνεται από ξύλινες επιφάνειες. Το εσωτερικό των θυρών, η κεντρική κονσόλα και το πάνω μέρος του πίνακα οργάνων έχουν επενδυθεί από alcantara.

Kάτω από το καπό συναντάται ο εμβληματικός V6 Busso, των 3,6 lt και της συνολικής απόδοσης 255 PS. Το εν λόγω σύνολο έχει υποστεί τροποποιήσεις από έναν Ιταλό βελτιωτή. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός παντατάχυτου μηχανικού κιβωτίου. Τα φρένα φέρουν τη σφραγίδα της Brembo, ενώ η ανάρτηση έχει αναβαθμιστεί.

Alfa Romeo 75

Αυτό το μοναδικό δημιούργημα είναι διαθέσιμο μέσω του Cars & Classic, με τη δημοπρασία να ολοκληρώνεται στις 15 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, η Alfa Romeo 75 Castagna Vittoria αναμένεται να προσεγγίσει τιμές που θα αγγίζουν τις €160.000.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube