Σε δημοπρασία η Toyota Supra από το πρώτο Fast & Furious

Σε δημοπρασία η Toyota Supra από το πρώτο Fast & Furious

Η βελτιωμένη Toyota Supra που οδηγούσε ο Brian O'Conner (Paul Walker) στην πρώτη ταινία της σειράς.

Καθώς οι φίλοι του Fast and Furious περιμένουν με αγωνία την πρεμιέρα του F9 στις 25 Ιουνίου, η βελτιωμένη Toyota Supra που οδηγούσε ο Brian O'Conner (Paul Walker) στην πρώτη ταινία βγαίνει σε δημοπρασία στο Las Vegas από τον οίκο Barrett-Jackson στις 18-19 Ιουνίου.

Το όχημα είναι ένα από τα πανομοιότυπα μοντέλα που χρησιμοποιήθηκαν στα γυρίσματα του Fast & Furious (2001) με ελληνικό τίτλο "Οι μαχητές των δρόμων".

Toyota Supra

Η συγκεκριμένη Supra εμφανίζεται σε αρκετά πλάνα της ταινίας όσον αφορά το εσωτερικό και το εξωτερικό. Παρόλο που εξοπλίζεται με το αυτόματο κιβώτιο 4 σχέσεων, φορά ένα λεβιέ που παραπέμπει σε χειροκίνητο - όπως το αυτοκίνητο του σεναρίου. Κάτω από το καπό βρίσκεται ο εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας 2JZ-GTE χωρητικότητας 3,0 λίτρων με απόδοση 320 PS.

Μετά από την ολοκλήρωση των γυρισμάτων, η Supra δέχθηκε μια σειρά από επεμβάσεις έτσι ώστε να μεταμορφωθεί στο αυτοκίνητο του Slap Jack στη δεύτερη ταινία  2 Fast 2 Furious (2003). Στη συνέχεια επέστρεψε στην αρχική της μορφή με το πλήρες αεροδυναμικό πακέτο (προφυλακτήρες, μαρσπιέ, καπό και φτερούγα), τις πεντάκτινες ζάντες, την πορτοκαλί απόχρωση και τα γραφικά περιμετρικά του αμαξώματος.

Toyota Supra

Η Supra έγινε διάσημη στα χέρια του Brian O'Conner (Paul Walker) ιδιαίτερα από τη σκηνή της κόντρας με το Dodge Charger του Dominic Toretto (Vin Diesel). Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με το "σύμπαν" του Fast & Furious, να θυμίσουμε πως η υπόθεση της πρώτης ταινίας παρουσιάζει την προσπάθεια ενός μυστικού αστυνομικού να συλλάβει μια συμμορία που κλέβει αυτοκίνητα και εμπορεύματα. 

Η επιτυχία της πρώτης ταινίας στο box office οδήγησε στην παραγωγή των 2 Fast 2 Furious (2003), The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006), Fast & Furious (2009), Fast Five (2011), Fast & Furious 6 (2013), Furious 7 (2015), The Fate of the Furious (2017) αλλά και το spin-off Hobbs & Shaw (2019). Η ένατη ταινία F9 που καθυστέρησε λόγω της πανδημίας, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 25 Ιουνίου 2021, ενώ η δέκατη και τελευταία ταινία του "The Fast Saga" θα ακολουθήσει λίγο αργότερα. Η σειρά Fast & Furious είναι μια τεράστια πηγή εσόδων για όλους τους εμπλεκόμενους, με το συνολικό Box Office όλων των ταινιών να ξεπερνά τα 5,8 δισεκατομμύρια δολάρια. 

[Πηγή: MotorTrend]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube