Σε δημοπρασία η Aston Martin DB5 του Sean Connery

Σε δημοπρασία η Aston Martin DB5 του Sean Connery

Η αξία της συγκεκριμένης Aston Martin DB5, παρά το ότι δεν είναι σε άριστη κατάσταση, υπολογίζεται μεταξύ €1,3 και €1,7 εκατ.

H Aston Martin DB5 είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πλέον εμβληματικά μοντέλα της βρετανικής και όχι μόνον αυτοκινητοβιομηχανίας. Και γίνεται ακόμη πιο εμβληματική αν ανήκε σε έναν άνθρωπο που σημάδεψε τόσο την έβδομη τέχνη όσο και αυτό καθαυτό το αυτοκίνητο. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Sean Connery που ως πράκτορας James Bond συνέδεσε το όνομά του με την Aston Martin.

Κάπως έτσι, η συγκεκριμένη Aston Martin DB5 που θα δημοπρατηθεί από την Broad Arrow Auctions τον επόμενο Αύγουστο, στο Monterey της Καλιφόρνια, μπορεί να φτάσει έως και τα €1,7 εκατ.

Aston Martin DB5

Υπενθυμίζουμε ότι ο Sean Connery φόρεσε το κοστούμι του James Bond για πρώτη φορά το 1964, στην ταινία "Goldfinger" σε σκηνοθεσία Guy Hamilton. Στα γυρίσματα αυτής της ταινίας οδήγησε την DB5 η οποία τον ενθουσίασε και έτσι μετά την ολοκλήρωσή τους αγόρασε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που φέρει τον αριθμό πλαισίου DB5/1681/R και είναι το μόνο μοντέλο DB5 που ο ηθοποιός κατείχε προσωπικά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έτοιμες οι πέντε από τις 25 συλλεκτικές Aston Martin DB5 Goldfinger [video]

Ο οίκος δημοπρασιών διευκρινίζει ότι το αυτοκίνητο έφυγε από το εργοστάσιο του Gaydon στις 7 Ιουλίου 1964 και παραδόθηκε σε κάποιον κύριο White. Στη συνέχεια, το μοντέλο αγοράστηκε από τον Sean Connery μέσω της RS Williams.

Aston Martin DB5

Το αυτοκίνητο δεν φαίνεται να είναι σε άψογη κατάσταση, καθώς η Broad Arrow Auctions διευκρινίζει ότι είναι σε κατάσταση «πολύ εμφανίσιμη». Δεν αναφέρονται συγκεκριμένα χιλιόμετρα, απλώς γνωρίζουμε ότι το μοντέλο έχει χρώμα "Snow Shadow Grey" και κόκκινο δερμάτινο εσωτερικό "Connolly".

Ως μπόνους στον μελλοντικό αγοραστή της συγκεκριμένης Aston Martin DB5, ο οίκος δημοπρασιών προσφέρει μια βόλτα με το αυτοκίνητο μαζί με τον φίλο του Sean Connery και Παγκόσμιο Πρωταθλητή Formula 1, Sir Jackie Stewart.

Το μοντέλο αυτό υπολογίζεται να πωληθεί σε μια τιμή ανάμεσα στα €1,4 και €1,7 εκατ. με ένα μεγάλο μέρος από αυτά τα χρήματα να διατίθεται στον φιλανθρωπικό οργανισμό που ίδρυσε ο ηθοποιός, το Sean Connery Philanthropy Fund.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube