Έτοιμες οι πέντε από τις 25 συλλεκτικές Aston Martin DB5 Goldfinger [video]

Έτοιμες οι πέντε από τις 25 συλλεκτικές Aston Martin DB5 Goldfinger [video]

Είναι πιστά αντίγραφα αυτής που οδηγούσε ο James Bond και κοστίζουν $ 3,6 εκατ. η μια!

Το No Time To Die, η νέα ταινία του James Bond, μπορεί να έχει αναβληθεί πάνω από ένα χρόνο λόγω κορονοϊού (η πρεμιέρα της έχει προγραμματιστεί για τις 2/4/2021), αλλά ευτυχώς, η Aston Martin μας «γλυκαίνει» αυτήν την αναμονή παρουσιάζοντας τις πέντε πρώτες από τις 25 συλλεκτικές DB5 Goldfinger που είχε αναγγείλει πως θα κατασκευάσει. 

aston mart

Πιστή λοιπόν στην υπόσχεσή της, η εταιρεία παρουσίασε με φαντασμαγορικό τρόπο τις πέντε χεριοποίητες DB5 Goldfinger, οι οποίες κατασκευάστηκαν από το Heritage Division της φίρμας, σε συνεργασία με την EON Productions, την εταιρία παραγωγής των ταινιών James Bond.  

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έτσι θα κατασκευάζονται οι συλλεκτικές Aston Martin DB5 Goldfinger

Για την κατασκευή της «νέας» DB5 συνδυάζεται η προσοχή στη λεπτομέρεια που είχαν οι χειροποίητες Aston Martin εκείνης της εποχής με τη μοντέρνα, σημερινή τεχνολογία, και απαιτούνται 4.500 ώρες δουλειάς. Δεν πρόκειται για αποκατάσταση παλιών DB5, αλλά για καινούργια αυτοκίνητα, φτιαγμένα από το μηδέν, με ατσάλινο πλαίσιο και αλουμινένιο αμάξωμα. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας ατμοσφαιρικός, 5λιτρος 6κύλινδρος με τρία διπλά καρμπιρατέρ SU, που αποδίδει περίπου 290 PS. Το 5άρι κιβώτιο είναι της ZF, και στέλνει την κίνηση σε ένα μηχανικό μπλοκέ διαφορικό.

aston

Ωστόσο, πέρα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά της εποχής, οι συλλεκτικές αυτές DB5 έχουν και όλον τον εξοπλισμό που είχε η αρχική DB5 του θρυλικού πράκτορα 007. Έτσι για παράδειγμα έχουμε τα ψεύτικα διπλά πολυβόλα στο μπροστινό μέρος, αλλά και τις τριπλές περιστρεφόμενες πινακίδες μπροστά και πίσω. Η Aston Martin έχει επίσης τοποθετήσει στις  DB5 με προδιαγραφές 007 με σύστημα εκτόξευσης καπνού στο πίσω μέρος, και πολλά άλλα καλούδια που χρησιμοποιούσε ο James Bond στις ταινίες του. 

martin

Οι συλλεκτικές και απόλυτα χειροποίητες  DB5 Goldfinger κοστίζουν 2,75 εκατ. λίρες (3,6 εκατ. δολάρια) και τα τα πρώτα πέντε αυτοκίνητα θα παραδοθούν τις επόμενες εβδομάδες σε πελάτες από την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Μέση Ανατολή. 
Σημαντική λεπτομέρεια: Η DB5 Goldfinger δεν διαθέτει έγκριση τύπου για έκδοση πινακίδων και κυκλοφορία στο δρόμο!..

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube