Σαμαράκια για πεζούς στην Κίνα

Σαμαράκια για πεζούς στην Κίνα

Η πρωτότυπη λύση εφαρμόστηκε σε τουριστικό αξιοθέατο της Κίνας, για να μην τρέχουν οι πεζοί και να… προλαβαίνουν να εκτιμήσουν το μέρος.

Αν τα σαμαράκια στον δρόμο είναι μία φορά εκνευριστικά, φανταστείτε πώς θα ήταν η ζωή μας αν ήταν γεμάτα με τέτοια και τα πεζοδρόμια.

Κι όμως, για τις αρχές της αρχαίας πόλης Taierzhuang, που βρίσκεται στις όχθες του Μεγάλου Καναλιού στην ανατολική Κίνα, τα σαμαράκια θεωρούνται μάλλον ένας καλός τρόπος για να ελέγξεις την ταχύτητα και των πεζών. Και γιατί πρέπει να μειωθεί η ταχύτητα των πεζών; Μα για να γίνεται η μετακίνησή τους με πιο χαλαρό, λιγότερο αγχωτικό τρόπο. Αυτή ήταν η επίσημη δικαιολογία των αρχών, για τον λόγο που οδήγησε στο να τοποθετηθούν… 50 σαμαράκια, διαδοχικά, σε έναν ελαφρώς ανηφορικό πεζόδρομο της πόλης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μ. Βρετανία: «Ξήλωμα» στα σαμαράκια για να μειωθούν οι ρύποι

Αυτό που βλέπουμε στις φωτογραφίες τις οποίες ανέβασε στο Twitter η εφημερίδα People’s Daily China, θυμίζει περισσότερο πεδίο δοκιμής αναρτήσεων παρά πεζόδρομο. Και παρότι τα πλαστικά εμπόδια δεν καλύπτουν όλο το πλάτος του δρόμου, οπότε υπάρχει ακόμα επίπεδο έδαφος για να περπατήσει κανείς, βλέπουμε αρκετούς πεζούς να περπατούν στα σαμαράκια με το κεφάλι σκυφτό, προσέχοντας κάθε τους βήμα. Μοιάζει αδιανόητο το ότι κάποιοι θεωρούν «χαλαρωτική» αυτή τη λύση.


[Πηγή: The Telegraph]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube