Saab: Άλλη μία προσπάθεια ν’ αποφύγει τη χρεοκοπία

Saab: Άλλη μία προσπάθεια ν’ αποφύγει τη χρεοκοπία

Μετά την πώλησή της από την General Motors το 2010, η Saab έχει περάσει από χίλια κύμματα προσπαθώντας να μείνει ζωντανή.

Ο νυν ιδιοκτήτης της, η κινεζική NEVS, υπέβαλε μια νέα πρόταση που, όπως υποστηρίζει, θα τις επιτρέψει να επιβιώσει.

Η εταιρεία υποστηρίζει πως διαπραγματεύεται με δύο βασικούς προμηθευτές για την εφαρμογή ενός καινούργιου πλάνου που θα δώσει στη Saab τη δυνατότητα να ξεκινήσει και πάλι την παραγωγή αυτοκινήτων.

Οι διαπραγματεύσεις αφορούν δύο προτάσεις: η πρώτη είναι η δημιουργία μιας κοινοπραξίας με έδρα το Trollhättan και η δεύτερη η εύρεση ενός νέου επενδυτή, που θα αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της NEVS, με στόχο να επαναφέρει τη Saab στην κατηγορία των premium κατασκευαστών...

Επίσης, αναφέρει ότι οι 469 από τους 573 πιστωτές θα πληρωθούν στο ακέραιο και οι 104 από αυτούς, με απαιτήσεις που ξεπερνούν τις 500.000 σουηδικές κορώνες, θα πρέπει να δεχτούν ένα «κούρεμα» 50%.

«Αν η πρόταση αυτή γίνει αποδεκτή, πιστεύω ότι αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες η NEVS να έρθει σε συμφωνία με έναν μεγάλο προμηθευτή και να της δοθεί η δυνατότητα να συνεχίσει τη συνεργασία με κάποιους από τους πιστωτές της», δήλωσε ο Lars Eric Gustafsson που έχει αναλάβει την εκκαθάριση της εταιρείας. «Η εναλλακτική, δηλαδή η εκποίηση των περιουσιακών της στοιχείων, πιθανότατα θα αποδώσει λιγότερα έσοδα στους πιστωτές και μάλιστα αρκετά χρόνια αργότερα.»

Η NEVS έχει καλέσει όλους τους πιστωτές της Trollhättan για πλήρη ενημέρωση στις 26 Φεβρουαρίου.

[Πηγή: NEVS]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube