Rimac Νevera: Εφικτό το 0-100 km/h σε λιγότερο από 1''

Rimac Νevera: Εφικτό το 0-100 km/h σε λιγότερο από 1''

Ο επικεφαλής μηχανικός του Rimac Nevera ισχυρίζεται ότι το ηλεκτρικό hypercar έχει τη δυνατότητα να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε λιγότερο από 1".

Rimac Νevera

Όλοι γνωρίζουμε πλέον το Rimac Nevera, το ηλεκτρικό hypercar από την Κροατία με τους 1.914 PS και τα 2.360 Nm ροπής. Οι τέσσερις ηλεκτροκινητήρες του αντλούν ενέργεια από μια υδρόψυκτη μπαταρία χωρητικότητας 120 kWh που του εξασφαλίζει αυτονομία 547 km.

Βέβαια αυτό που εντυπωσιάζει στο Nevera δεν είναι τόσο η αυτονομία του όσο οι εκρηκτικές επιδόσεις του, καθώς μπορεί να εκτοξευτεί από στάση στα 100 km/h σε μόλις 2", με τα πρώτα 402 m να έρχονται σε μόλις 8,6".

Φαίνεται όμως ότι το ηλεκτρικό hypercar έχει τη δυνατότητα να επιταχύνει ακόμη πιο βίαια!

Μιλώντας στο The Drive, ο επικεφαλής μηχανικός του Rimac Nevera, Matija Renic, ρωτήθηκε εάν το μοντέλο έχει τη δυνατότητα να ολοκληρώσει το 0-100 km/h ακόμη πιο γρήγορα. Και χωρίς να κομπιάσει απάντησε «σε λιγότερο από 1"».

Rimac Νevera

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Renic, ο λόγος που το Nevera παραγωγής δεν ολοκληρώνει το 0-100 km/h σε λιγότερο από 1" είναι ότι το hypercar δε σχεδιάστηκε απλά να επιταχύνει, αλλά σχεδιάστηκε να είναι φιλικό στη καθημερινή χρήση.

«Το Nevera είναι ένα πολύπλοκο αυτοκίνητο, πολύ φιλικό στη χρήση που αποτελεί παράθυρο στο μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας» πρόσθεσε ο ίδιος.

Βέβαια, οι δηλώσεις αυτές αποτελούν απόδειξη των δυνατοτήτων των ηλεκτρικών hypercar, κάνοντάς μας να ανυπομονούμε για την επόμενη δημιουργία της Rimac.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube