Rimac και Porsche εξαγοράζουν τη Bugatti

Rimac και Porsche εξαγοράζουν τη Bugatti

Οι φήμες που είχαν ξεκινήσει πέρυσι, αποδεικνύονται τελικά αληθείς. Η Bugatti θα αλλάξει εντός του επόμενου έτους χέρια, παραμένοντας όμως, σε ένα βαθμό, στον όμιλο Volkswagen.

Η είδηση αυτή μας έρχεται από το Manager Magazin, την οποία και αναδημοσιεύει το πρακτορείο Reuters. Όπως φημολογούταν από πέρυσι τον Σεπτέμβριο, η Rimac πρόκειται τελικά να προχωρήσει στην εξαγορά της Bugatti, μία κίνηση που έχει τις ευλογίες του ομίλου Volkswagen και αναμένεται να βοηθήσει και τις δύο πλευρές. 

Με βάση τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, η Bugatti δεν θα υπαχθεί απευθείας στη Rimac, ως θυγατρική, αλλά θα εξαγοραστεί από μία κοινοπραξία στην οποία η Κροατική εταιρία θα κατέχει το 55% και άλλο ένα 45% θα ανήκει στην Porsche. 

Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως η Porsche διατηρεί ήδη ένα ποσοστό των μετοχών της Rimac και αυτό αναμένεται άμεσα να αυξηθεί περαιτέρω. Οι άνθρωποι όμως της εταιρίας κάνουν ξεκάθαρο πως αυτό το ποσοστό δεν πρόκειται να πλησιάσει την περιοχή του 50% καθώς επιθυμούν να διατηρήσουν την εταιρία τους ανεξάρτητη. Παρόλα αυτά, μία σκέψη τους είναι το 2022 να μπουν στο χρηματιστήριο, ευελπιστώντας σε μία αποτίμηση γύρω στα 5 δις. ευρώ. 

Όπως και να έχει, η εξαγορά της Bugatti θα τονώσει αναμφίβολα το κύρος της εταιρίας. Από την άλλη και η Bugatti μπορεί να κερδίσει από την τεχνογνωσία της Rimac σε προηγμένα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube