Renault: Ριζική αναδιάρθρωση και παραγωγή εννέα νέων μοντέλων

Renault: Ριζική αναδιάρθρωση και παραγωγή εννέα νέων μοντέλων

Τι προβλέπει το σχέδιο «Re-Nouveau France 2025» της Renault, οι απολύσεις και οι προσλήψεις προσωπικού. 

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων στη Renault και η διοίκηση της εταιρείας υπέγραψαν συμφωνία μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, η οποία θα ισχύει για τη χρονική περίοδο 2022 - 2024 και ακούει στο όνομα «Re-Nouveau France 2025».

Σύμφωνα με τη συμφωνία θα περικοπούν 1.700 θέσεις εργασίας στη Γαλλία, αλλά παράλληλα θα δημιουργηθούν άλλες 2.500 που θα βασίζονται στις ανάγκες των νέων τεχνολογιών. Παράλληλα η Renault θα προχωρήσει στην παραγωγή εννέα νέων μοντέλων (τα περισσότερα θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά) με το ύψος της παραγωγής να φτάνει στις 700.000 μονάδες ετησίως. 

Πιο αναλυτικά θα προχωρήσει στην παραγωγή του Megane E-Tech Electric, του Renault 5 Electric, του νέου ηλεκτροκίνητου Kangoo Electric και ενός ακόμη ηλεκτρικού SUV.

Παράλληλα, οι μονάδες συναρμολόγησης στη Διέπη και στο Sandouville θα παράγουν το νέο Alpine και το νέο Electric Traffic αντίστοιχα. Στη Γαλλία επίσης θα αναπτυχθούν όλες οι υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με το σχεδιασμό νέων ηλεκτρικών οχημάτων αλλά και τις υπηρεσίες κινητικότητας που σχεδιάζει να ενσωματώσει η εταιρεία.

Στο πλαίσιο των περικοπών, το Groupe Renault θα μειώσει στο μισό τον χώρο των γραφείων του στο Île-de-France σε ορίζοντα χρόνου το 2025. 

Επίσης, από τις 2.500 νέες θέσεις που θα δημιουργηθούν, οι 2.000 θα απασχοληθούν στα εργοστάσια και οι υπόλοιποι σε άλλες δραστηριότητες της εταιρείας. Πολλοί από τους υπαλλήλους που θα παραμείνουν θα επανεκπαιδευτούν με ειδικά σεμινάρια κατάρτισης στις ανάγκες που προκύπτουν από την αλλαγή των τεχνολογιών.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube