Renault και Nissan διαψεύδουν τα σενάρια για διάλυση της Συμμαχίας

Renault και Nissan διαψεύδουν τα σενάρια για διάλυση της Συμμαχίας

Παραμένουμε ενωμένοι με στόχο την ανάπτυξη και τα κέρδη, δηλώνουν τα μέλη της Συμμαχίας.

Μετά από δημοσιεύματα που μιλούσαν για διάλυσης της Συμμαχίας Renault – Nissan με αφορμή και την κινηματογραφική απόδραση του Carlos Ghosn από την Ιαπωνία, και οι δύο εταιρείες αποφάσισαν να διαψεύσουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις φήμες.

Μάλιστα, ως απότοκο των δημοσιευμάτων, η Renault είδε και τις μετοχές της να σημειώνουν σημαντική πτώση. Έτσι, η Nissan εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στην οποία σημειώνει ότι παραμένει προσηλωμένη στη Συμμαχία και τους στόχους της. Η Nissan δηλώνει πιστή σε όσα αποφασίζει το Επιχειρησιακό Συμβούλιο της Συμμαχίας, το οποίο σημειωτέον συνεδριάζει μια φορά το μήνα.

Η Nissan σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι τον Νοέμβριο του 2019 το Συμβούλιο αποφάσισε να επιταχύνει όλες εκείνες τις διαδικασίες  για την αναβάθμιση της αποτελεσματικότητας της Συμμαχίας αλλά και των λειτουργικών κερδών του καθενός από τα μέλη της.

Και καταλήγει η Nissan: «Η Συμμαχία αποτελεί πηγή ανταγωνιστικότητας για τη Nissan. Μέσα από αυτή θα πετύχει τόσο τη βιώσιμη και κερδοφόρα ανάπτυξή της, όσο και τη συνολική της προσφορά για να έχουν και τα υπόλοιπα μέλη της κερδοφόρα αποτελέσματα».

Από την πλευρά της η Renault, μέσω του CEO της Jean-Philippe Senard, δήλωσε στη βελγική εφημερίδα « L'Echo» ότι η Συμμαχία είναι «σταθερή και ισχυρή και κάθε άλλο παρά νεκρή».

Η δήλωση αυτή του Senard θεωρήθηκε από πολλούς και ως απάντηση στις πρόσφατες καταγγελίες του Ghosn κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από τον Λίβανο, ότι η Συμμαχία παραπαίει.

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Οικονομικών Bruno Le Maire, ο οποίος χαρακτήρισε «κακόβουλα» κάποια στελέχη που θέλουν να διαλύσουν τη Συμμαχία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube